In een inleefhuis worden jongeren bewust gemaakt van wat alleen wonen kost.
Steeds meer jongeren krijgen op achttienjarige leeftijd te maken met schulden, een lastige start van hun zelfstandig leven. Meer en meer jonge cliënten kloppen bij OCMW’s aan voor begeleiding in financiële keuzes. Om deze reden werd een preventieve actie in het leven geroepen in de vorm van een fysiek inleefhuis.


Het inleefhuis is een nagebouwd huis waar jongeren bewust worden gemaakt van wat alleen wonen kost. Bezoekers worden er doorheen de kamers rondgeleid en krijgen informatie over hoe goed om te gaan met hun budget. Zo gaat het in de keuken onder andere over budgetvriendelijk winkelen en in de slaapkamer over tweedehandskledij.


Vrijwilligers
Vrijwilligers begeleiden jongeren doorheen het huis. Voel jij je geroepen om jongeren te leren omgaan met budgetten ? Er worden nog vrijwilligers gezocht die rondleidingen geven aan groepen jongeren. Interesse ? Contacteer kathy.vancauwenbergh@hove.be en noteer onderstaande datums alvast in je agenda !
De rondleidingen in het inleefhuis vinden plaats van 6 tot en met 24 maart 2023 in het JOC, Lusthovenlaan 10 in Mortsel. In januari of februari wordt er een korte opleiding gegeven aan de vrijwilligers om hen klaar te stomen voor de rondleidingen. Op 3 maart 2023 organiseren we een try-out, zodat wie wil al eens kan oefenen.

Foto’s (c) Gazet van Hove.