René Verbeecklaan 3 in 2540 Hove.

Meer info, reservaties en inschrijvingen : 03 / 454 08 37 of dienstencentrum@hove.be .

Verloren Maandag

maandag 9 januari 14.30 uur – 4 euro

Op Verloren Maandag eten ze worstenbrood of appelbol in het dienstencentrum. Inschrijven verplicht ten laatste op 5 januari.

Nieuwjaarsfeest

donderdag 12 januari 12.30 uur – 30 euro

Feestelijke maaltijd (wortelsoep, varkenshaasje met roomsaus en kroketten en dame blanche). Nadien zorgt Danny Van Tichelen, dj bij Radio Minerva, voor een leuke namiddag. Inschrijven is verplicht vóór 10 januari.

Workshop ‘ABC van de smartphone’ (Android)

maandag 16 januari of maandag 30 januari van 13.30 tot 16 uur – 5 euro

Deze cursus is bedoeld voor personen die zich nog wat onwennig voelen bij het gebruik van hun smartphone. Het gaat om de Android-gestuurde toestellen : Samsung, Lenovo, Nokia, Huawei,… Reserveren verplicht.

Digidokters

dinsdag 17 januari van 14.30 tot 16.00 uur

Heb je problemen met je laptop of tablet ? Doet jouw toestel om één of andere reden niet wat je zou willen dat het doet ? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet ? Kom dan op consulatie bij de Digidokters. Reserveren verplicht.

Workshop ‘ABC van de iPhone’

maandag 23 januari van 13.30 tot 16 uur – 5 euro

Deze cursus is bedoeld voor personen die zich nog wat onwennig voelen bij het gebruik van hun iPhone. Enkel als je een toestel hebt van Apple is deze workshop nuttig voor jou. Reserveren verplicht.

Samen lezen

woensdag 25 januari 14.00 uur – gratis

Samen gaan we op zoek naar het verhaal achter een tekst. De begeleider leest een stukje tekst hardop voor, je luistert of volgt mee. Graag een seintje als je komt.

Lezing ‘Het Chinese denken : een andere kijk op de werkelijkheid’

donderdag 26 januari – 14.00 uur .

Het Chinese denken is anders dan het Westerse denken. De Chinezen kijken anders naar de werkelijkheid. Ze hebben een ander wereldbeeld. Tijdens deze lezing wordt gekeken naar de basisprincipes van het Chinese denken en naar het historisch kader waarbinnen deze ideeën werden ontwikkeld. Het gedachtegoed van een cultuur kan immers niet los worden gezien van de culturele en historische context. De lezing wordt verzorgd door sinoloog Patricia Konings. Sinds 2011 is ze voorzitter van de School voor Comparatieve Filosofie Antwerpen vzw. Ze geeft regelmatig lezingen over de Chinese cultuur voor diverse organisaties.

Foto’s (c) Gazet van Hove.