voor buren en kandidaat-bewoners-investeerders
dinsdag 24 januari 2023 – van 19.30 tot 21.30 uur, onthaal vanaf 19.15 uur.
zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1A in Hove.
Binnenkort kan je coöperatief wonen in de Vogeltjeswijk in Hove.
Sinds vele jaren voorziet het OCMW sociale woningen in de Kievietslaan, gelegen in de aangename, groene Vogeltjeswijk. Vandaag zijn deze woningen echter aan vervanging toe. Hove trok hiervoor resoluut de kaart van het coöperatieve woonmodel als hefboom om betaalbaar en flexibel wonen aan te bieden op maat van de woonnood. Coöperatief wonen is iets tussen huren en kopen in. Bewoners investeren in aandelen in de wooncoöperatie, en de wooncoöperatie investeert in woonprojecten. Hierdoor worden de bewoners mee eigenaar van die woonprojecten.

wooncoop logo


Het gemeentebestuur vond in wooncoop de partner om het woonproject in Hove te realiseren. Negen en dertien wooneenheden zullen in twee fases gebouwd worden. Wooncoop lichtte begin 2022 haar aanpak, werkwijze en eerste volumestudie met schetsontwerp toe aan buren en kandidaat-bewoners. De verkregen info werd meegenomen naar het definitieve ontwerp. Ondertussen is dat klaar en werd de vergunningsaanvraag ingediend. Deze aanvraag is onderworpen aan een openbaar onderzoek.
Op dinsdag 24 januari nodigt wooncoop de buren en kandidaat-bewoners opnieuw uit. Iemand van OM/AR architecten licht in een eerste deel het ontwerp toe, duidt hoe dit ontwerp aansluit op de privacy-noden van de buren, en beantwoordt graag jullie vragen. Daarna legt wooncoop uit hoe je als kandidaat-bewoner-investeerder kan aanmelden voor dit project. Inschrijven doe je via onderstaande website.
www.wooncoop.be/infosessie-Hove-24jan

Foto’s (c) Gazet van Hove.