Vorig jaar viel de administratieve kracht Mirra weg die een andere uitdaging zocht op de arbeidsmarkt. Dit was een moeilijkere periode om te overbruggen voor de Hovese milieuraad en deelnemers. Maar ze sloegen zich er positief doorheen. Er werden een aantal belangrijke verwezenlijkingen gedaan zoals de principiële goedkeuring van het GOP (Gemeentelijk onroerend Groen plan : ons nieuw bomenplan) en de bijdrage tot het tot stand komen van een ontwerp klimaatplan voor Hove. Beiden werden op 25 oktober jl. in de Hovese gemeenteraad éénparig goedgekeurd. Nu kan men dit verder praktisch uitwerken in de komende maanden. Een maandje later op zaterdag 26 november jl. hadden we weer een succesvolle uitgave van de behaagactie op zijn poten gezet en op zondag 27 november heeft de gemeente een erg mooie en succesvolle plantingsdag gehouden op Frijthout waar heel wat Hovenaren aan deelnamen. Meer dan 3.800 jonge bomen gingen in de Hovese aarde.

mooie verschijning plant bomen

Van belang is dat er normaal gezien in februari e.k. een omgevingsambtenaar voor milieu bijkomt ter vervanging van Mirra. Zodat de Hovese milieuraad en haar supporters weer volop kunnen inzetten op de werking in de gemeente.

Noteer alvast volgende data in uw agenda :

Nu zaterdag 21 januari is er de jaarlijkse natuurwerkdag in het Uilenbos en het vriesweer is hier ideaal voor. Jong en oud, ieder op zijn tempo kan zich inzetten. We werken in twee schiften ééntje van 10.00u. tot 12.00u. en een tweede van 13.00u. tot 15.00u.. Je kan één of twee sessies meedoen. Zeker komen en al je familieleden meebrengen 😊. Wel degelijke werkhandschoenen en goed schoeisel meebrengen. Een bijltje of zaagje is ook soms nuttig. Afspraakplaats aan het betonbruggetje in het bos (waar het rode en het blauwe pad kruisen).

Op 16 februari om 20.00u. (raadzaal van het OCMW) hadden we graag onze volgende Minaraad gepland. Hoogstwaarschijnlijk kan je er kennis maken met de nieuwe Milieuambtenaar ! Op 25 maart is het nacht van de Steenuil. Vorig jaar was hier heel wat belangstelling voor en konden we niet iedereen een kans geven om wat bij te leren over steenuilen en nadien op zoek te gaan te Hove. Ben je geïnteresseerd dan moet je wel inschrijven door een mailtje aan Hugo.waeterschoot@scarlet.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.