René Verbeecklaan 3 in Hove

Meer info, reservaties en inschrijvingen : tel. 03 / 454 08 37 of dienstencentrum@hove.be . Alle activiteiten van het dienstencentrum staan op www.hove.be/thema/3096/dienstencentrum-ten-hove .

Wafelenbak

donderdag 9 maart, 14.00 uur – 3 euro (ter plaatse te betalen).

Vooraf inschrijven.

Clouddiensten : Google Drive voor slimme telefoon (Android)

maandag 13 maart van 9.30 tot 12.00 uur, 5 euro

Google biedt heel wat mogelijkheden om bestanden en foto’s in de cloud op te slaan en deze via verschillende apparaten te bekijken. In deze cursus richten we ons uitsluitend op het gebruik van Google Drive op onze slimme (Android) telefoon, voor iPhone-gebruikers wordt er later een cursus voorzien. De volgende onderwerpen komen aan bod : uitleg over de cloud en clouddiensten, aanmaken van een Google-account, hoe Google Drive te gebruiken, back-up maken van Androidapparaat, beheren van opslagruimte. Vooraf reserveren is verplicht.

Digidokters

dinsdag 14 maart van 14.30 tot 16.00 uur gratis

Heb je problemen met je laptop of tablet ? Doet jouw toestel om een of andere reden niet wat je zou willen dat het doet ? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet ? Kom dan op consulatie bij de digidokters. Reserveren verplicht.

Lezing ‘Bedgeheimen uit het verleden’

donderdag 16 maart, 14.00 uur – gratis

Hoe ging het er vroeger tussen de lakens aan toe in onze gewesten ? De maagden, het huwelijk en overspel, de verboden seks en prostitutie, de badrituelen al dan niet met een erotisch kantje, de kuisheidsgordels. Lieve Mariën heeft het ook over enkele grote liefdesverhalen : Marquise de Pompadour, Josephine de Beauharnais, Catharina de Grote,… Historisch juist maar luchtig gebracht. Graag een seintje als je komt.

Workshop ‘Whatsapp voor de iPhone-gebruiker’

maandag 20 en 27 maart van 9.30 tot 12.00 uur 10 euro

Wil je Whatsapp leren kennen, of gebruik je het al maar wil je meer weten over alle mogelijkheden ervan, dan ben je welkom op onze cursus Whatsapp, op voorwaarde dat je een iPhone gebruikt (toestellen van Apple, niet voor bijvoorbeeld Samsung, Levanto, Huawei, Nokia). Vooraf reserveren verplicht.

Sjoelen

donderdag 23 maart van 14.00 tot 16.00 uur gratis

Reserveren is niet nodig !

Workshop ‘ABC van de iPhone (Apple)’

maandag 27 maart van 13.30 tot 16.00 uur 5 euro

Deze cursus is bedoeld voor wie zich nog wat onwennig voelt bij het gebruik van zijn iPhone. Enkel als je een toestel hebt van Apple is deze workshop nuttig voor jou. Vooraf reserveren verplicht.

Samen lezen

woensdag 29 maart 14.00 uur gratis

Samen gaan we op zoek naar het verhaal achter een tekst. De begeleider leest een stukje tekst hardop voor, je luistert of volgt mee. Graag een seintje als je komt.

Lezing ‘De oorlog in Oekraïne : hoe is het zover kunnen komen ?’

donderdag 30 maart, 14.00 uur – gratis

Een ondenkbare oorlog is uitgebroken : Rusland valt Oekraïne binnen met raketten en tanks. Het leek te gek voor woorden en toch is het gebeurd. Wat nu ? Wat is het standpunt van Pax Christi over concrete vragen als wapenleveringen, sancties en een verhoging van het defensiebudget ? Hoe ondersteunt Pax Christi de anti-oorlogsbeweging in Rusland ? En wat kan dat doen voor de Oekraïners ? Op deze vragen zal Annemarie Gielen, bewegingswerker conflictgebieden en Ruslandkenner, tijdens een interactieve lezing een antwoord geven. Graag een seintje als je komt.

Foto’s © Gazet van Hove.