René Verbeecklaan 3 in Hove

Meer info, reservaties en inschrijvingen : tel. 03 / 454 08 37 of dienstencentrum@hove.be .

Wafelenbak

donderdag 6 april

14.00 uur

3 euro, te betalen de dag zelf

Inschrijven is verplicht.

Workshop ‘Veilig verkeer : de verkeersregels in je buurt’

donderdag 20 april

14.00 uur

gratis

Er wordt verondersteld dat je als weggebruiker de verkeersregels goed kent en correct kan toepassen. In het dagelijks verkeer ervaren we dat dit niet altijd even gemakkelijk is. In deze workshop fris je de verkeersregels en de betekenis van de verkeersborden op. In samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Graag een seintje als je komt.

Basisgebruik iCloud

maandag 24 april

van 9.30 tot 12.00 uur

5 euro

iCloud wordt vaak omschreven als een manier om vanop meerdere computers toegang te hebben tot dezelfde informatie, tot dezelfde bestanden. Maar iCloud kan veel meer dan verschillende apparaten met elkaar ‘verbinden’. Heb je al wel van iCloud gehoord, maar nog geen duidelijke kijk op wat je er mee kan of hoe je iCloud het best gebruikt ? Geen probleem : deze workshop probeert op een interactieve manier Mac-, iPhone- en iPad- gebruikers beter wegwijs te maken in het gebruik van deze applicatie. De volgende onderwerpen komen aan bod : wat is iCloud, wat is het niet, hoe een account aanmaken, hoe inloggen, hoe de iCloud Drive gebruiken om bestanden op te slaan, hoe de fotobibliotheek gebruiken om overal toegang te krijgen tot je foto’s, hoe je persoonlijke gegevens en bestanden raadplegen, extra privacy opties, hoe je opslag uitbreiden. Reserveren is verplicht.

Workshop ‘ABC van de smartphone (Android)’

maandag 17 april

van 13.30 tot 16.00 uur

5 euro

Deze cursus is bedoeld voor personen die zich nog wat onwennig voelen bij het gebruik van hun smartphone. Het gaat om de Android-gestuurde toestellen: Samsung, Lenovo, Nokia,… Reserveren is verplicht.

Workshop : ‘ABC van de iPhone (Apple)’

maandag 24 april

van 13.30 tot 16.00 uur

5 euro

Deze cursus is bedoeld voor personen die zich nog wat onwennig voelen bij het gebruik van hun iPhone. Alleen als je een toestel hebt van Apple is deze workshop nuttig voor jou. Reserveren is verplicht.

Samen lezen

woensdag 26 april

14.00 uur

gratis

Samen gaan we op zoek naar het verhaal achter een tekst. De begeleider leest een stukje tekst hardop voor, je luistert of volgt mee. Graag een seintje als je komt.

Rummikub

donderdag 27 april

van 14.00 tot 16.00 uur

gratis

Reserveren is niet nodig !

Foto’s (c) Gazet van Hove