De pleisteractie van het Rode Kruis gaat dit jaar door van 20 april tot en met donderdag 4 mei.
Koop je pleister in Hove op een kruispunt of in het centrum van onze gemeente en steun zo onze lokale afdeling.
Al sinds 1983 prijken stripfiguren op de Rode Kruissticker. De Smurfen waren destijds als eerste aan de beurt. Exact 40 jaar later zal je deze sympathieke blauwe vrienden (getekend door Peyo) weerzien op de allereerste Rode Kruispleister !

Pleister ? Ja, je leest het goed. Voortaan steunt de Vlaming zijn lokale Rode Kruisafdeling door een pleister te kopen. Want de belangrijkste fondsenwervingsactie van het Rode Kruis steekt in een nieuw jasje. Een historische verandering, en dat op de vijftigste verjaardag van Rode Kruis-Vlaanderen als organisatie.
Uit onderzoek bij de Vlaming en overleg met vrijwilligers blijkt dat de tijd rijp is voor vernieuwing.
50 jaar lang al is Rode Kruis-Vlaanderen relevant. Dat wil het de volgende 50 jaar even hard blijven. Daarom koos men voor een nieuw en duurzaam item, een echt gebruiksvoorwerp : de pleister.
Niet alleen nuttig voor iedereen, het item heeft ook een duidelijke link naar de activiteiten van het Rode Kruis.

de voorzitter van het RK Hove-Lint

Ook de prijs evolueert mee naar 10 euro per stuk. De opbrengst gaat nog steeds naar de werking van de lokale Rode Kruis afdeling Hove-Lint om te investeren in broodnodig materiaal zoals interventie-kledij, materiaal voor eerst hulp opleidingen, materiaal voor eerstehulpposten,… Op het eerste gezicht ziet de pleisterverpakking er hetzelfde uit. Het gaat om één grote langwerpige pleister die je op maat kan knippen in een verpakking met eenzelfde ontwerp als de vroegere sticker

foto’s (c) Gazet van Hove.