Op vrijdag 19 mei rijdt de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker door Kontich. De fietsers passeren door onze gemeente in meerdere pelotons op verschillende momenten en plaatsen. De straten worden niet afgesloten maar we raden wel aan om hiermee rekening te houden als je de baan op moet.


1.000 km voor Kom op tegen Kanker 

Elk jaar zamelt Kom op tegen Kanker geld in voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Dit doet de organisatie door middel van het vierdaagse sportevenement ‘De 1.000 km voor Kom op tegen Kanker’. Het evenement vindt elk jaar plaats tijdens het Hemelvaartweekend dat dit jaar van 18 tot en met 21 mei 2023 plaatsvindt. Het doel van het evenement is om in vier dagen 1.000 km af te leggen met de fiets. 

Route in Kontich

Op vrijdag 19 mei passeren de deelnemers door onze gemeente. De fietsers vertrekken ’s ochtends richting Stabroek. Iedereen volgt dezelfde route, maar de fietsers zijn verdeeld in meerdere pelotons die verschillen van richting en tijdstip. De ene helft volgt de route met de wijzers mee en de andere helft volgt deze route tegenwijzerzin. Er passeren dus fietsers door onze gemeente op twee verschillende momenten, met een verschillende rijrichting.

  • Tussen 7.00 en 9.00 u. fietsen enkele pelotons vanuit Walem door Kontich – Kazerne en Waarloos. ’s Avonds, tussen 18.00 en 21.00 u. fietsen de andere pelotons door Kontich. Via dezelfde route, maar in tegenwijzerzin, zetten ze hun weg tenslotte verder richting Mechelen.
  • De straten die op de route liggen zijn : Liersebaan – Kapelstraat – Holle Weg – Duffelshoek – Pauwhoevestraat – Wildemansstraat – Grote Steenweg- Mechelsesteenweg. 

Impact op de buurt

Hou hiermee rekening als je vrijdag 19 mei de baan op moet. De wegen worden niet afgesloten maar we raden je wel aan om je route aan te passen zodat je de fietsers niet hindert. Iedereen is welkom om te komen supporteren langs de zijlijn. Wie wil sponsoren of meer informatie wenst over dit evenement, kan steeds terecht op www.de1000km.be