De allereerste Pleisteractie van Rode Kruis-Vlaanderen liep tot 4 mei. Ook onze lokale Rode Kruisvrijwilligers verkochten pleisters aan kruispunten en supermarkten in Hove.
Dankzij jouw steun kunnen zij belangrijk materiaal aanschaffen, zoals ambulances, interventiekledij en materiaal voor eerstehulpposten.
Hiermee kunnen zij snel en effectief handelen bij noodsituaties.
Tom Bellens, voorzitter Rode Kruis Hove-Lint : “Onze allereerste Pleisteractie is een historisch succes. Onze vrijwilligers verkochten – vaak met extra hulp van familie, vrienden en sympathisanten – heel wat pleisters op kruispunten en bij middenstanders in Hove. We zijn enorm blij om te zien dat de nieuwe formule werkt en dat we op deze manier kunnen blijven investeren in onze lokale werking. Bedankt aan alle Hovenaars die ons op deze manier steunden !”
Onze lokale afdeling heeft enkele zeer moeilijke jaren achter de rug door corona. De stickerverkoop van vorig jaar was geen voltreffer. Dit jaar was het gelukkig terug een succes, maar alle steun is nodig en welkom !


Giften
Heb je geen pleister kunnen aankopen, maar wil je onze lokale Rode Kruisafdeling Hove-Lint wel steunen met een gift ? Surf naar onderstaande website. Giften aan het Rode Kruis zijn fiscaal aftrekbaar. Als je op jaarbasis voor minstens 40 euro schenkt, heb je recht op een belastingvermindering van 45 procent op het geschonken bedrag. Een gift van 100 euro kost je dus in feite maar 55 euro.

. Jouw gift maakt een verschil in jouw buurt | Rode Kruis .

Foto’s (c) Gazet van Hove.