HOVE

Eindelijk was het zover. Na bijna 20 maanden van werken was er de plechtige opening van de Jozef Lambrechtslei in de Bloemenwijk. Het College van Burgemeester en schepenen nodigden de straat- en wijkbewoners uit om de heraangelegde straat te komen bewonderen. Een goede honderd wijkbewoners gingen op die uitnodiging in. Allemaal deftige mensen, mooi gekleed, sommige mannen in pak, dames met mooie jurken, dochters met een mooi kapsel, enz …

De burgemeester hield een korte toespraak en opende dan officieel de straat samen met Kathleen Lenaerts, de bewoonster die het langst in de straat woont. Nadien was er nog een gezellig samenzijn.

Kathleen en Bart … openen officieel de straat …

We zagen enkel gemeenteraadsleden van de N-VA en Fan van Hove. De anderen stuurden weer hun kat …

de burgemeester in vol ornaat

Opmerking : er staan nog geen vuilnisbakken op de rustplekken aan de Salvialei en aan de Zinnialei. Waarom kon de Harmonie het geheel geen muzikale ondersteuning bieden ?

Toespraak van de burgemeester :

“Beste buurtbewoners,

Namens het bestuur mag ik jullie van harte welkom heten, bij deze heropening van de Jozef Lambrechtslei.

Jozef Lambrechts,

Hij was eigenaar van het kasteel en domeinen Rattennest, sedert 1913. Na zijn overlijden (10 oktober 1943) kwam het in het bezit van de erfgenamen Pauwels. Was het domein eens ruim 27 hectare groot, na de verkaveling bleven nog 2 hectare en een kwart over. De straat die toen werd aangelegd, werd ter herinnering aan hem de Jozef Lambrechtslei genoemd.

Heraanleg Jozef Lambrechtslei,

Door de slechte staat van de riolering kreeg de straat in eerste instantie een gescheiden rioleringsstelsel. Hierdoor wordt het afvalwater nu naar een waterzuiveringsstation gestuurd terwijl het regenwater met de brede groenbermen en waterdoorlatende tegels de kans krijgt om ter plaatse in de bodem te trekken.

Naast het nieuwe asfalt werden eveneens parkeerstroken en groen voorzien. Op de hoeken met de Salvialei en Zinnialei kwamen er zelfs twee rustzones met zitbanken en hagen bij.

Laten we nu het lintje doorknippen zodoende we deze opening een officieel karakter geven.

Met vriendelijke groeten,

Bart Van Couwenberghe

Burgemeester Hove”.

historische naam in Hove
historisch erfgoed in de Jozef Lambrechtslei

Foto’s © Gazet van Hove.