Het belang van open ruimte, streekidentiteit en landschapszorg.
Hove maakt deel uit van Regionaal Landschap Rivierenland. Dit samenwerkingsverband van open-ruimtegebruikers wil onze streekidentiteit bewaren en verstevigen.
Door onze ligging nabij Antwerpen wordt de veelzijdige open ruimte helaas steeds schaarser. Regionaal Landschap Rivierenland werkt daarom diverse projecten uit rond landschapszorg, groen in de stad, trage wegen, wandelen en fietsen, speelnatuur en beekvalleien.
Dit doet het regionaal landschap steeds met aandacht voor de vele kleine landschapselementen die ons landschap al eeuwenlang vorm en kleur schenken. Wat zou Hove immers saai zijn zonder haar knotbomenrijen, hagen, heggen en houtkanten, dreven, landbouwlandschappen, trage wegen, poelen, erfgoedbomen en het landschapspark Frijthout. Al deze kleine landschapselementen bepalen mee het uitzicht van onze gemeente !

brongebied Koude beek, Hove

Hoe kan jij het landschap mee vorm geven ?
Door een streekeigen haag, heg of houtkant aan te planten, een poel aan te leggen of te herstellen, door het beheer van monumentale bomen, dreven en knotbomen, door te bebossen, speelnatuur aan te leggen en speelplaatsen te vergroenen, een hoogstamfruitboomgaard aan te planten, fauna-akkers en akkerranden in te zaaien, natuurvriendelijke paardenweides in te richten,…
Stuur je aanvraag naar info@rlrl.be. Vermeld daarbij de locatie (adres en eventueel perceelnummer), je telefoonnummer en je wensen. Dan bekijken de medewerkers van het regionaal landschap
hoe ze jou kunnen helpen.

www.rlrl.be
www.facebook.com/Rivierenland/
www.instagram.com/regionaallandschaprivierenland

foto’s (c) Gazet van Hove.