Binnenkort zullen enkele inwoners van onze HEKLA-zone een bevraging in de brievenbus ontvangen. Dit betreft de bevraging ‘Veiligheidsmonitor’, dit is een enquête die bij de bevolking gevoerd wordt over verschillende veiligheidsthema’s. 

Veiligheidsmonitor 2024

Je wordt als burger bevraagd over jouw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, mogelijks slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd in samenwerking met FOD Binnenlandse Zaken en de lokale besturen.

De verzamelde gegevens bevatten waardevolle informatie voor de uitwerking van het veiligheidsbeleid van jouw gemeente. Het is dus belangrijk dat je hiervoor voldoende tijd en aandacht neemt. Alles wordt ook anoniem verwerkt !

De personen die via een statistische steekproef worden geselecteerd zullen in de week van 20 mei een uitnodiging ontvangen in hun brievenbus om de online vragenlijst in te vullen. In de tweede helft van juni zullen de niet-respondenten (of burgers die geen toegang hebben tot het internet) een herinneringsbrief ontvangen, met een papieren vragenlijst. De resultaten worden in het eerste semester van 2025 verwacht.

#samenwerkensamenveilig .