Het ging er ooit eens van komen : een bomaanslag uit het drugsmilieu in Hove. Drugs zitten in heel de samenleving verspreid, dus ook in Hove, zowel bij gebruikers als verkopers. Tot voor kort waren de aanslagen vnl. geconcentreerd in Borgerhout, Deurne, Merksem, Berchem, het Kiel, Hoboken, maar zelden in residentiele gemeenten rond Antwerpen. Nu hebben we het ook zitten.

Tijdens de afgelopen nacht van dinsdag op woensdag rond 03.00u. werden er twee aanslagen gepleegd in het Antwerpse. Eerst in de Kwekerijstraat in Borgerhout, daar zijn de voordeur van een woning en enkele geparkeerde auto’s beschadigd.

In Hove vond nu ook een (eerste) aanslag plaats tegen een woning aan de Jan-Frans Gellyncklaan. Hier was de woning van de oudere broer van Zakaria ‘Piwi’ E.K. het doelwit van een aanslag met een explosief. Een geparkeerde wagen voor het pand geraakte beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen. Piwi is een gekende naam in het drugsmilieu. Hij zou normaal 10 jaar moeten vastzitten in de Begijnenstraat of een soortgelijke instelling, omdat hij werd veroordeeld in het Medrepair-dossier, maar “deze vogel is gaan vliegen”. Yasin, een andere broer van de familie werd in een ander groot drugsdossier veroordeeld tot zeven jaar bak.

De politie en de ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen in het kader van het gerechtelijk onderzoek.

extra werk met drugsaanslag in Hove
interessant boek, geef achtergrondinformatie over deze problematiek

Foto’s © Gazet van Hove .