In het weekend van 9 augustus is het feest in Vremde. Naast de rommelmarkt, kermis en optredens kan je op zaterdag 10 augustus een kijkje nemen in de Sint-Jan-in-d’Oliekerk

De gemeente Boechout, de stichting Kempens Landschap, het agentschap Onroerend Erfgoed en de kerkfabriek werkten sinds mei 2023 samen aan de restauratie van de toren van de neogotische Sint-Jan-in-d’Oliekerk in Vremde. In 2015 werden al het kerkdak en het orgel gerestaureerd, in 2023-2024 volgden het voegwerk en de glas-in-loodramen van de kerktoren.  

Om de restauratie te bewonderen, is iedereen op zaterdag 10 augustus tussen 13.00 en 17.30 uur welkom om de kerk een bezoekje te brengen. 

Koster Jan Struyf en Luc Tanghe, voorzitter van het kerkbestuur, geven die dag om 16.00 uur toelichting bij de restauratie van de kerktoren en de glas-in-loodramen. Je zal ook de eerste verdieping van de toren kunnen bezoeken waar je een zicht hebt op de gerestaureerde ramen. Voor de aanwezigen is er een drankje.

De kerkfabriek neemt van de gelegenheid gebruik om het culturele programma in de Sint-Jan-in-d’Oliekerk voor te stellen. De kerk van Vremde staat sinds dit jaar ook open voor niet-religieuze activiteiten. Zo staan er in het najaar 2024 en voorjaar 2025 lezingen en optredens op het programma. 

foto’s (c) Gazet van Hove .