Van maandag 16 september 2024 tot en met vrijdag 18 oktober 2024 komt de mammobiel naar Kontich. Je vindt ze terug aan het Vrijetijdscentrum de Nachtegaal (Duffelsesteenweg 145, 2550 Kontich). Je leest er hieronder meer over.

De Mammobiel is een bus speciaal ontworpen voor het maken van een mammografie, een röntgenfoto van de borsten. Vrouwen tussen 50 en 69 jaar, die de voorbije twee jaar geen mammografie lieten maken, ontvangen een schriftelijke persoonlijke uitnodiging van het Centrum voor Kankeropsporing om naar de mammobiel te komen.

Je kan zelf kiezen of je op de uitnodiging wil ingaan en wil deelnemen aan het onderzoek. Het is niet verplicht maar wordt wel sterk aanbevolen. Het onderzoek laat toe om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen waardoor er een veel hogere kans op genezing is. Het onderzoek is bovendien om de 2 jaar gratis voor wie aangesloten is bij een Belgisch ziekenfonds.

Als je op de uitnodiging wil ingaan, kan je de in de brief voorgestelde afspraak voor het onderzoek behouden of wijzigen door te bellen naar het gratis nummer 0800 60 160. Verdere instructies krijg je op de eigenlijke afspraak. 

Wil je er graag meer over weten ? Neem dan zeker een kijkje op: www.kontich.be/producten/detail/234/mammobiel

foto (c) Gazet van Hove .