In het weekend van 9, 10 en 11 augustus is het feest in Vremde. Er zijn activiteiten in Park Bisenweijke, er is kermis op de Dorpsplaats en er is een ambachten- en rommelmarkt. Bekijk hier het volledige programma.

Tegelijk worden er enkele verkeersmaatregelen genomen:

Park Bisenweijke

Het Feestcomité van Vremde organiseert van vrijdag 9 augustus tot en met zondag 11 augustus verschillende activiteiten in Park Bisenweijke. 

Er zal een parkeerverbod zijn op de Broechemsesteenweg, ter hoogte van het park.

Kermis en markt

Van dinsdag 6 augustus (9 uur) tot en met maandag 12 augustus (9 uur) wordt de Dorpsplaats, tussen de Reigersmolenstraat en de Boomkensstraat, verkeersvrij gemaakt voor de kermis. Er geldt ook een parkeerverbod. Gelieve je wagen op voorhand te verplaatsen.

Op donderdag 8 augustus is de Boomkensstraat afgesloten voor de wekelijkse markt.

Ambachten- en rommelmarkt

De ambachten- en rommelmarkt vindt plaats op zaterdag 10 augustus in de straten rond het park, in de Boomkensstraat, de Dorpsplaats, de Weverstraat en de Boechoutveldweg. Deze straten worden die dag verkeersvrij gemaakt. Ook de Smishoek en Den Rijger worden afgesloten voor alle verkeer.

In alle straten geldt een parkeerverbod vanaf vrijdag 9 augustus (middernacht) tot en met zaterdag 10 augustus (16 uur).

Afvalophalingen 

(geldig op de Dorpsplaats, tussen de Reigersmolenstraat en Boomkensstraat)

  • De ophaling van pmd op dinsdag 6 augustus zal heel vroeg in de ochtend plaatsvinden. Zet de zak(ken) de avond ervoor buiten.
  • De textielophaling van Opnieuw & Co op vrijdag 9 augustus gaat niet door. Breng je zak of doos met textiel naar het recyclagepark of bied je textiel een volgende keer aan.
  • De ophaling van gft en huisvuil op dinsdag 13 augustus gaat gewoon door.

Parkeerplaatsen BKO De Wigwam

De parkeerplaatsen voor BKO De Wigwam zijn van dinsdag 6 augustus tot en met maandag 12 augustus niet bereikbaar. De parking achter BKO De Wigwam is wel toegankelijk via de Speelhofweg.

Openbaar vervoer: buslijn 51

Buslijn 51 heeft van dinsdag 6 tot en met maandag 12 augustus een aangepaste dienstregeling. De bus rijdt niet door het dorp. De Lijn voorziet in een omleiding en tijdelijke haltes. Kijk op www.delijn.be voor informatie.

foto’s (c) Gazet van Hove .