Het team van Argenta Kontich nam in september zijn intrek in een nieuw kantoor gelegen in de Wipstraat 24.

Dit modern nieuwbouwproject biedt een open, warm welkom en een klantvriendelijk onthaal. Er werd heel veel aandacht besteed aan ecologie en welzijn op de werkvloer. Met deze investering maken de zelfstandige kantoorhouders Gert De Vos en Koen Hermans en hun hele team een flink statement dat ze nog heel lang in Kontich aanwezig willen blijven met Argenta. De officiële opening met feestelijke receptie vond plaats op 7 oktober in het bijzijn van de burgemeester van Kontich, dhr. Bart Seldeslachts en CEO Argenta, dhr. Peter Devlies.

daar moeten we op klinken !

Kontich — Het team van Argenta Kontich is net verhuisd naar een nieuwe, modernere locatie, in de Wipstraat 24. ‘Dit is net om de hoek,’ vertelt kantoorhouder Gert De Vos, ‘waardoor de impact voor onze klanten bijzonder klein is. De opvallende architectuur, getekend door ‘bruno haenen architecten’ uit Kontich Kazerne, creëerde een veel grotere visibiliteit waardoor iedereen eenvoudig zijn weg zal vinden naar ons nieuwe kantoor.’ Ook de aanwezigheid van een bankautomaat in de publieke ruimte (toegankelijk tussen 6.00 uur en middernacht) is een troef.

Deze opening van het nieuwe kantoor hebben ze in Kontich niet zomaar laten voorbijgaan. ‘Onze klanten konden op 28 september al een kijkje komen nemen tijdens de opendeurdag. De massale opkomst en vele positieve reacties tonen het belang om dicht bij onze klanten te kunnen blijven met een lokale verankering en persoonlijke service.’

De officiële opening volgde dan op 7 oktober, in het bijzijn van de burgemeester van Kontich Bart Seldeslachts en CEO Argenta Peter Devlies. Tijdens deze feestelijke opening benadrukten zowel dhr. Seldeslachts als dhr. Devlies het maatschappelijke belang van het fysieke bankkantoor vandaag en in de toekomst. De openheid, eenvoud en bereikbaarheid die Argenta zo uniek maakt, vind je ook volop terug in dit nieuwe kantoor. Het gedreven team bestaande uit Evie, Nadia, Rosanne, Koen en Gert streven daarbij dag in dag uit naar een maximale klantentevredenheid. Dat maakt dat iedere klant zich hier bijzonder welkom zal voelen.

mensen wensen in eigen gemeente “geld uit de muur te kunnen halen” …

Tijdens z’n toespraak dankt ook burgemeester Seldeslachts voor de aanwezigheid van een bankautomaat in dit nieuwe kantoor. “Er is een duidelijke en blijvende vraag van mensen in de gemeente Kontich om dichtbij toegang te hebben tot geldopname. Argenta biedt hier een mooie oplossing voor een maatschappelijk probleem. Ook een oprechte dank u wel voor het ondernemerschap en deze investering op een locatie die mee het beeld als toegangspoort van de gemeente Kontich bepaalt.”

Duurzaamheid en moderniteit

‘De verhuizing naar deze nieuwe, duurzame locatie stelt ons in staat om onze klanten niet alleen een nog persoonlijkere service te bieden in een open, moderne en tegelijk discrete omgeving, maar ook om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te tonen,’ vervolgt Gert De Vos.

‘We gaven de opdracht aan het architectenbureau om dit kantoorgebouw naadloos te laten integreren in de buurt, met bijzondere aandacht voor ecologie. Zo werd gekozen voor een systeem van betonkernkoeling, gecombineerd met geothermie en zonnepanelen. We legden daarbij de focus op energie-efficiëntie en milieuvriendelijke materialen.’

Voor de uitvoering werd in zee gegaan met aannemer-bouwbedrijf Morel uit Boechout. ‘Ook de keuze om samen te werken met lokale partners en bedrijven was bewust,’ bevestigt Gert De Vos.

Flexibiliteit, samenwerken en welzijn

Kantoorhouder Koen Hermans wijst ons op de vele details bij de inrichting van het kantoor : ‘We stapten af van individuele gesloten kantoorruimten voor administratieve taken, maar creëerden daarentegen een ruime en lichte open werkplaats waar vlot teamoverleg mogelijk is en dat teamwerk stimuleert. Zit-sta-bureaus met ergonomische bureaustoelen onderstrepen de bijzonder aandacht voor het welzijn van onze medewerkers.

Onze klanten ontvangen we in een van de vele gesloten discrete kantoorruimten. Tot slot beschikt dit kantoor ook over een open vergaderruimte geschikt voor informatiesessies in kleinere groepen tot 30 aanwezigen.’

Open onthaal, dichtbij, ondernemend

Het kantoor is geopend, zonder afspraak, van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur. Elke namiddag en op zaterdagvoormiddag kun je op afspraak bij Argenta Kontich terecht. ‘Het hele team staat klaar met professioneel financieel advies rond dagelijks bankieren, beleggen, lenen én verzekeren. Als zelfstandige kantoorhouders bevestigen we zo onze langetermijnvisie en ondernemerschap om dicht bij onze klanten lokaal aanwezig te willen blijven,’ besluit Gert De Vos. 

Verdere info :

Gert De Vos, Kantoorhouder Argenta Kontich

Wipstraat, 24 – 2550 Kontich

0475 / 60.38.91. – gert.devos@argenta.be .

foto’s (c) Gazet van Hove & Argenta .