De verkiezingen zijn pas voorbij of in onze gemeente valt er reeds het eerste slachtoffer. Wim Bollaert, schepen van financiën en economie (Fan van Hove/CD&V), tevens lijsttrekker en kandidaat-burgemeester, geeft het op. De slechte uitslag van zijn formatie zet hem aan om met politiek te stoppen.

Lees mee via © Facebook Wim Bollaert :

Hove, het is een verkiezingswijsheid dat je na de resultaten geen overhaaste beslissingen mag nemen. Ik ga daar tegen zondigen. Het is ook niet overhaast. Ik had voor mezelf beslist dat als het na 15 jaar (vaak eenzaam) bergop vechten weer tegen zou vallen, ik andere engagementen zou aangaan en ook gewoon eindelijk meer vrije tijd voor gezin en mezelf zou nemen. Politiek is iets waar je een stuk ziel in legt, het doet dan ook pijn als al je harde werk zo koud wordt afgeserveerd. Mijn energie om daar nog eens tegen te vechten is opgebruikt. Ik hoop oprecht dat anderen die moed wel nog vinden. Nog eens zes jaar vol gas en tijd opgebruiken die je nooit terugkrijgt… mijn strijd zit erop. Maar het team van Fan van Hove stond er wel, daar ben en blijf ik bijzonder fier op. Zo : politieke mic-drop in Hove.”

Blijft Wim beroepsmatig ook fractiemedewerker van CD&V op het Schoon Verdiep in Antwerpen als de christen-democraten er nog maar één raadslid overhouden op de 55 zitjes ? We weten dat als er ooit in Hove een wekelijkse markt komt, dit niet door de inspanningen van Wim zal zijn !

De verkiezingsuitslag in Hove was zo onverwacht, dat de kans bestaat dat er nog ‘politieke’ slachtoffers gaan vallen !…

welke mandataris haalt een wekelijkse markt naar Hove ?

Foto’s © Gazet van Hove – cover : Wim Bollaert.