BRUSSEL
Op vrijdag 23 mei organiseert vzw Meervoud in het Vlaams Huis een gastronomische avond in het teken van de Corsicaanse keuken.
We vangen de avond aan om 19.00u. De kostprijs van een deelname is 80€ per persoon, bijpassende wijnen zijn in begrepen in het menu.
Inschrijving via : bdaelemans@hotmail.com of bericht naar 0479 / 86 55 12 (Bernard Daelemans).
Het adres is : Drukpersstraat 20 in 1000 Brussel
WELKOMSHAPJES
1° Gazpacho van watermeloen, feta en wilde kruiden
° Geconfijte knolselderblokjes met Corsicaanse specerijen
° Œuf Bénédicte met Corsicaanse saus
VOORGERECHTEN
2° Bouillabaisse uit Corsica, met 3 verschillende vissen
3° Wortelsnippers en mousse van Pierucci Brocciu (streekkaas), reepje feta met kruiden en specerijen **(op de wijze van Anne-So Lapic )
HOOFDGERECHTEN
4° Flan van bruine tandbaars met garnaaltjes, shitaké (champignons) à la meunière EN viseieren façon caviar
5° Carré van pata negra, zijn buikvet en zijn emulsie van droge chorizo , kaassoufflé en zoete amandelen
KAZEN VAN HET ILE DE BEAUTÉ
6°° Evitaz aop – Tomme de brebis Corsucciu – Corsica brebis – vijgenconfituur
DESSERTS
7° Baba au rhum met Corsicaanse koreanderhoning
8° Fiadone (Corsicaanse kaastaart) met citrusvruchten van de zon en halve bol witte chocolade
CAFÉ GOURMAND
9°° Financiers : vanille – pistache en hazelnoot dacquoise
BIJPASSENDE WIJNEN :
1 > Coupe de Crémant
2 > Clos Poggiale Corse, rood
3 > Domaine de terra vecchia ile de beauté
4 > Moulin de la Roque bandol les galets, wit
5 > Patrimonio Corse, rood
6 > Clos Poggiale Corse, wit
7 > 8 > Maurin de maurs, cote de Provence, rosé
9> Myrthe en daïkiri
lees Meervoud => www.meervoud.org .
foto’s (c) Gazet van Hove.