Sappige verhalen over het Belgische koningshuis

De monarchie is in dit land al sedert 1831 hofleverancier van sappige verhalen over zichzelf. Vele van die verhalen zijn waar, sommige zijn dat niet. Maar het koninklijk theater fascineert.

prins laurentHeeft koning Leopold I het overlijden van zijn echtgenote Louise-Marie bewust bespoedigd ? Was Leopold II echt een massamoordenaar, op seks belust en daarbij ook een pedofiel ? Was Albert I een aanhanger van de Italiaanse fascistische dictator Benito Mussolini ? Waren Boudewijn en Fabiola nauw bevriend met de Spaanse dictator Francisco Franco ? Beschikt Albert II over een geheim spaarpotje om de vele bastaardkinderen van de Saksen-Coburgers te betalen ? Lijdt prins Philippe aan het syndroom van Asperger?

In zijn nieuwe boek “Kroongetuigen” neemt auteur Thierry Debels tal van spraakmakende verhalen over de Belgische monarchie onder de loep. Wie verlekkerd is op een ranzige soap, of op zoek naar haast onvoorstelbare plotwendingen, kan terecht in Kroongetuigen. Vermaak zeker gewaarborgd !

Thierry Debels, Kroongetuigen. Waarheid en leugens over het Belgisch koningshuis. Uitgeverij Manteau, Brussel, 2013, 19,95 euro.