Bart De Wever kandidaat om met de N-VA historische uitdaging aan te gaan

Bart De Wever is kandidaat voor een nieuwe termijn als voorzitter van de N-VA. In zijn intentieverklaring stelt De Wever vast dat de Belgische staat uitgeleefd is. “Maar in plaats van structureel te veranderen, wentelt men problemen nog enkele jaren voort met een vaag regeerakkoord dat geen fundamentele keuzes maakt.” Tegenover dat Belgische immobilisme staat volgens De Wever de N-VA, “die een positief alternatief vormt”. De uitdaging is historisch, zegt Bart De Wever, maar de N-VA kan in 2024 voor de grote doorbraak zorgen. “Het traject daarnaartoe is niet eenvoudig, ik wil het samen met de N-VA absoluut tot een goed einde brengen.”

Alle stemgerechtigde leden van de N-VA ontvangen ten laatste op 26 oktober een uitnodiging om te stemmen. Zij kunnen per brief tot 30 oktober en digitaal tot en met 1 november hun stem uitbrengen.

Bart De Wever is de enige kandidaat.

Lees hier de volledige intentieverklaring van Bart De Wever.

Foto’s (c) Gazet van Hove.