CORONA : Eerste afgelastingen voor volgend jaar komen al binnen

De Aartselaarse Carnavalstoet 2021 gaat niet door

“Na de afgelasting van onze carnavalstoet door het stormweer begin 2020, hebben wij nu spijtig genoeg de beslissing moeten nemen om onze carnavalstoet 2021 ook te annuleren door de aanhoudende maatregelen i.v.m. de corona epidemie. Het is niet mogelijk om zo’n evenement, met bij goed weer enkele duizenden toeschouwers, corona-proof te organiseren. Normaal hadden wij nu al de nodige contacten moeten leggen met de (mogelijke) deelnemers, maar aangezien de vooruitzichten niet echt bemoedigend zijn, hebben we op onze laatste vergadering dit besluit moeten nemen. We kunnen niet wachten tot in januari om alles op te starten, zoals contracten voor deelnemers, sponsoring verzamelen, programmaboekje samenstellen en laten drukken, … , want dan komen we in tijdsnood. Een alternatief is er niet, vermits we het niet zien zitten om een ‘carnavalstoet’ te organiseren in ’t begin van de zomer. Je hebt dan ook de examenperiode voor de jeugd en vele volwassenen gaan al in mei of juni op vakantie. Ook de uitrustingen van de carnavalsverenigingen zijn niet voorzien op zomerse temperaturen. Wij hopen dat iedereen gezond blijft en dat we jullie kunnen begroeten op onze  39ste carnavalstoet op zondag 27 februari 2022” besluit voorzitter Luc Ceulemans van de Aartselaarse Snorrenclub die deze stoet jaarlijks inrichten.

Radio Zuidrand FM 105.1 –

Foto’s (c) Gazet van Hove – carnaval Mortsel.