Nog even geduld en dan kennen we de winnaars van Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen !

Jeugd – Bibliotheek

Fort V Edegem

JV (Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen) is de grootste en jongste boekenjury van Vlaanderen. Vorig jaar bekroonden zo’n zesduizend juryleden tussen 4 en 16 jaar hun favoriete jeugdboeken. Ook de bib van Hove biedt haar jonge lezers de mogelijkheid de genomineerde boeken te lezen en hun stem uit te brengen. Kinderen die school lopen in Hove kunnen deelnemen met hun klas of individueel meelezen en –stemmen via de internetjury. Traditioneel wordt het KJV-leesjaar afgesloten met een spetterend slotfeest eind pril. Ook dit jaar werkten we een corona-proof alternatief uit : een leuke zoektocht met doe-opdrachten en vragen over de gelezen boeken in de omgeving van Fort V (Edegem). Deze slotactiviteit staat open voor alle lezers die hebben deelgenomen via hun school en voor alle leden van de internetjury. Zij krijgen nog een persoonlijke uitnodiging via mail.

De KJV-leeslijst is een kwalitatieve selectie van kinder- en jeugdboeken van zowel Vlaamse als buitenlandse auteurs. Het volledige aanbod is uitleenbaar voor iedereen vanaf begin april. KJV-boeken herken je aan de KJV-sticker op de rug. Op 8 mei worden de winnaars van het leesjaar 2020-2021 bekend gemaakt.

Ook zin om (opnieuw) mee te doen ? Hou onze website en Facebook-pagina dan in de gaten ! Het gloednieuwe KJV-leesjaar start in september.

kjv.be

hove.bibliotheek.be .

Foto’s © Gazet van Hove.