Brand Groot Schietveld – gouverneur Berx kondigt provinciale fase van het rampenplan af

We ontvangen meldingen van rookhinder uit meerdere gemeente – uit voorzorgsprincipe informeren we alle gemeenten uit de provincie Antwerpen :

Sinds enkele uren woedt een brand in het Groot Schietveld na schietoefeningen van defensie. De rookpluim is ver buiten Brecht zichtbaar. De hulpdiensten zijn ter plaatse en doen het nodige. Gouverneur Berx besliste om de provinciale fase van het rampenplan af te kondigen omwille van de rookhinder in de ruimere omgeving. Bovendien is er bijkomende ondersteuning vanuit Nederland nodig om de brand onder controle te krijgen.
Vermijd de omgeving van Brecht. Is er zichtbare rookhinder of ondervind je hinder van de rook? Sluit dan ramen en deuren of zet de ventilatie van je voertuig af. Sluit wel niet nodeloos ramen en deuren als er geen rookhinder is, in COVID-tijden is dat niet aangeraden.
We houden je op www.cathyberx.be en via twitter en facebook @DNPPROVANT op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Gouverneur C. Berx

Foto’s (c) Gazet van Hove.