Hove : schepencollege weigert verkaveling Dennenlaan

In de rand van de laatste Hovese gemeenteraad kondigde schepen van ruimtelijke ordening Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove) aan “dat het schepencollege de omgevingsaanvraag voor een verkaveling in de Dennenlaan weigert na ongunstig advies van de GECORO (“gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening”). De Gecoro had 20 kritiekpunten. Dit advies zal integraal deel uitmaken van het advies van het college van burgemeester en schepenen”.

Aan de Dennenlaan heeft men plannen om een oude bestaande woning af te breken en er een nieuwe woning te bouwen met zes gekoppelde eensgezinswoningen. De overkant van de straat is grondgebied Kontich.

Tijdens het verplicht openbaar onderzoek kwamen er dan ook veel bezwaarschriften binnen. Eén van de bezwaren is de verhoogde verkeersintensiteit in de Dennenlaan, wegens het feit dat vele fietsers deze straat gebruiken om naar de fietsostrade te rijden. Extra verkeer zal de verkeersveiligheid in de Dennenlaan verminderen.

Ook het verdwijnen van een lokaal bos dat de buurt tekent is een punt van kritiek.

Na dit negatief advies van het Hovese schepencollege is het afwachten hoe de project-ontwikkelaar uit Temse zal reageren ?

Foto’s (c) Gazet van Hove.