Hove : Fietspad Parklaan is aan smalle kant

Gemeenteraad april 2021

Volgens raadslid Manon Marquet is het fietspad in de Parklaan veel te smal. “Er rijden tegenwoordig vele bakfietsen rond, driewielers en fietsen met grote zakken. Als men elkaar moet kruisen kan dit botsen en in de bocht ziet men niemand aankomen wegens de hoge haag. Daarom zou men de haag wat moeten afscheren en er een spiegel plaatsen”.

een fietssuggestiestrook langs rechts ?

Burgemeester Koen Volckaerts geeft toe dat het fietspad er niet overdreven breed is. “Tijdens de vorige legislatuur werd het heraangelegd en was het aanvaardbaar. Een spiegel plaatsen is mogelijk. Wegens plaatsgebrek is het niet mogelijk er een dubbelfietspad aan te leggen, want dan moet men minstens 2,5 m breedte hebben. We kunnen kiezen voor een enkelrichtingsfietspad aan de parkzijde en aan de overzijde een fietssuggestiestrook. De snelheid kan men er beperken met Berlijnse kussens of plateau’s”.

Foto’s © Gazet van Hove.