Verkrachting in Lint : dader geeft zichzelf aan na opsporingsberichten

In de verkrachtingszaak aan de Luitersheide in Lint is een verdachte aangehouden. Met dank aan de media.

Op woensdag 7 april 2021 rond 5.50 uur, werd een vrouw door een onbekende man verkracht in de Luitersheide in Lint, naast de spoorlijn Lier-Kontich.

Luitersheide, gevaarlijk bij duisternis

Het slachtoffer was met de fiets vanuit haar woonplaats Lier onderweg naar Lint, waar ze als zorgkundige werkt in een WZC. Ter hoogte van het station van Lier aan de Antwerpsesteenweg nam ze de fietserstunnel. Daarna zette ze haar weg verder via de Tramweglei naar de fietsostrade richting Lint. Gedurende heel dit traject werd ze lastig gevallen voor een onbekende man op de fiets. De vrouw versnelde en zette door maar ter hoogte van de Luitersheide (grondgebied Lint) werd ze door de man van haar fiets getrokken en in de bosjes gesleurd waar hij haar verkrachtte. Nadien vluchtte de man weg in de richting van Lint-centrum.

De dader is een man van rond de 25 jaar oud, ongeveer 1m75 lang en slank gebouwd. Hij heeft donkere ogen, een kleine stoppelsnor en sprak Nederlands. Op het moment van de feiten droeg hij een donkere donsjas van het merk “The North Face”, een blauwe trui met kap, een blauwe jeansbroek en witte sneakers. Hij had ook een zwarte rugzak van het merk “Eastpak” bij zich, aldus de persoonsbeschrijving.

Na het opsporingsbericht van het parket dat verscheen op de ATV-zender en de sociale media besefte de dader dat het net zich rondom hem aan het sluiten was. Hij besloot dinsdag jl. om zichzelf aan te geven bij de politiezone HEKLA. Hij werd  er de hele tijd ondervraagd en verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter. Hij werd ook aangehouden. We vernemen dat de dader een 18-jarige man is uit Hove.

Het slachtoffer is erg aangedaan en krijgt psychologische bijstand.

Foto’s (c) Gazet van Hove.