UGent-rector haalt uit naar Theo Francken, maar krijgt dan zelf kritiek : “Beschamend”

door Tom Lallemand in palnws.be .

UGent-rector Rik Van de Walle heeft zich niet populair gemaakt op sociale media. Van de Walle haalde uit naar N-VA-Kamerlid Theo Francken, die zich uitliet over de zaak van de hongerstakers, maar kreeg daarop zelf heel wat kritiek. “Rik Van de Walle basht graag NVA. Niet gepast voor een rector. Beschamend”, klinkt het onder meer.

Theo Francken

Er is nog steeds geen oplossing voor de illegalen die asiel proberen te verkrijgen door in hongerstaking te gaan. Nu wordt geopperd op hen een kort werkvisa van 3 maanden te geven waardoor ze tewerk gesteld zouden kunnen worden in knelpuntberoepen, waarna ze dan wel asiel zouden kunnen verkrijgen. Een slecht idee, vindt voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “Als je 50 dagen uzelf uithongert denk ik niet dat je de eerste weken of maanden in staat bent om te gaan werken”, aldus Francken. “Dat is toch puur fysiek niet mogelijk. Zelfs gevaarlijk.”

Niet veel later reageerde de rector van de UGent, Rik Van de Walle, afkeurend op de tweet van Francken. “Wat een vreselijk vileine tweet, mijnheer Francken. Beschamend”, aldus de rector, ook op Twitter. Van de Walle kreeg vervolgens zelf heel wat kritiek, van volgers die het niet met hem eens zijn en Francken gelijk geven. “Waarom ? Ik denk dat elke dokter werken zou afraden na intens hongerlijden”, zegt iemand onder meer. “Dit is een zeer pertinente opmerking van Deh. Francken. Niks vilein.” Of ook : “Dit is toch een terechte vraag/opmerking Rik ?”

Foto’s (c) Gazet van Hove.