“Zomeren in de Zuidrand” wil streektoerisme bevorderen

kasteel Cappenberg Hove

 “Na regen komt zonneschijn” ook in onze Zuidrand.

Veel mensen maken nog geen buitenlandse reizen wegens het Chinese virus dat nu overal in alle hevigheid opduikt in zijn delta-variant. Enkele uitstapjes in de eigen regio kunnen wonderen doen. Steenwegen die je al honderden keer afreed herbergen achter de woningen soms prachtige landschappen.

In de Boshoek is er veel aanbod 

Streekvereniging Zuidrand bracht er een brochure over uit op 10.000 exemplaren. Allerlei activiteiten in Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel worden extra in de kijker gezet.
De brochure bevat de adressen van de zeven zomerbars in de regio, wandel en fietsroutes, landbouw in de zuidrand, cultureel aanbod, jaarmarkten en kermissen, film, muziek, theater en comedy, schattenzoektocht, workshops & ateliers.

De meeste van deze activiteiten zijn geprogrammeerd tijdens de laatste twee weken van augustus en begin september. Dit komt omdat veel organisatoren pas einde mei wisten wat mogelijk was door de corona-toestanden. Om meer zekerheid te hebben programmeerden ze hun activiteiten later in de zomerperiode.

fietsverhuur station Hove

Wat opvalt is het grote verschil in aanbod tussen de gemeenten. Mortsel is oververtegenwoordigd terwijl er voor Hove zeer weinig aanbod is. Dit komt omdat het Hovese gemeentebestuur lang twijfelde of men de Zomerendfeesten eind augustus zou laten doorgaan.

Er is in ieder geval voldoende aanbod om je niet te vervelen in de Zuidrand en mensen van andere streken zijn hier ook van harte welkom. Ze kunnen hier nog veel nieuws ontdekken.

Verdere info : www.dezuidrand.bewww.toerismezuidrand.be .

 

De brochure is digitaal en gedrukt verkrijgbaar.
digitale en papieren brochure
laat het smaken …

Foto’s © Gazet van Hove.