Toch nog een Sfinks-festival tot 20.000 bezoekers ?

Sfinks organiseert op 26, 27, 28 en 29 augustus een klein fesitvalletje, Sfinks Mundial XL, aan het Molenveld in Boechout op de grens met Mortsel en Hove.

Een normaal Sfinks Mixed met meer dan 25.000 bezoekers per dag kan nu niet doorgaan, wegens het virus.

Eerst plande men zes kleinschalige festivalweekeindes , maar deze aankondiging ging nog door voor de protocollen van de festivals werden bekend gemaakt door het Overlegcomité.

Sfinks Mundial is het kleine broertje van Sfinks Mixed en gaat in normale tijden in mei door. Maar corona stak er dit en vorig jaar al een stokje voor.

Het festival zal gratis zijn, iedere dag mogen er maximum 5.000 bezoekers binnen. Men beschikt aan het Molenveld over een terrein van 25.000 m2 . Er is een wachtruimte voorzien voor 800 personen als de weide volzet is.

Er zullen enkel lokale artiesten optreden, geen internationale groepen of zangers. Er komt één podium met daarnaast nog een marktje en een kinderdorp.

Het gemeentebestuur van Boechout wacht samen met de organisatoren en de politie naar de uitkomst van het Overlegcomité van vrijdag 16 juli. Hopelijk gooit het deltavariant van corona geen roet in het eten en kan het festival doorgaan.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus zijn het ook de Zomerendfeesten in Hove. De geïnteresseerden en “fuivers” hebben alvast een mooi vooruitzicht om naar uit te kijken, … als delta/corona geen roet in het eten strooit …

Foto’s © Gazet van Hove