UITNODIGING

‘De Tweede Wereldoorlog in liedjes en keuken’ –  door Eddie Niesten

                                        Dinsdag 16 november 2021 om 20.00 uur

                                 Zaal “Da Capo”  –  Lintsesteenweg 1 – 2540 Hove

Beste Davidsfondsleden en sympathisanten,

Bij deze nodigen we u graag uit op een lezing met PowerPoint presentatie, een organisatie i.s.m. KWB, Heemkundige Kring De Markgraaf en KNSB.

De oorlogskeuken

Koken en zingen in oorlogstijd

De oorlogsjaren waren niet bepaald de makkelijkste om door te komen. Al vanaf de algemene mobilisatie in 1938 tot ruim na de bevrijding was het kommer en kwel in de keuken. Tegelijkertijd weerspiegelde de populaire muziek in die dagen heel mooi de algemene sfeer onder de mensen.

Een combinatie van lezing en een (meezing) programma brengt ons terug naar die bewogen tijden. Soms heel herkenbaar, vaak ontroerend op andere momenten. Maar, hoe dan ook, een hartverwarmend eerbetoon aan onze voorvaderen en (meer nog!) “voormoederen” die hun gezin door de stormen van toen hebben geleid.

Eddie Niesten zorgt voor de tekst, Griet Goris brengt heel bekende liedjes die zo mooi getuigen van angst, verdrukking en blijdschap !

Davidsfondsleden en leden van de deelnemende verenigingen betalen €10

Niet-leden €12

Gelieve uw aanwezigheid  voor 14 november te willen bevestigen, bij voorkeur per e-mail of telefonisch bij Lieve Duffeler – lieve.duffeler@skynet.be – – 0477 / 417.929.

Uw deelname is definitief na betaling op het bankrekeningnr  BE96 9794 2476 3005 met vermelding : ’ De Tweede W.O. in liedjes en keuken’.

Uitgesteld, de spreker moet in afzondering wegens corona !

www.hove.davidsfonds.be                                                Met vriendelijke groeten,

Uw Davidsfonds bestuur.

Lieve Duffeler (Davidsfonds)

(68) Lou Bandy ft. Jon Bakker – Wie Heeft Er Suiker In De Erwtensoep Gedaan huh? – YouTube

Foto’s (c) Gazet van Hove.