zaterdag 27 augustus 2022

De reuzen uit de Zuidrand gaan op bezoek bij Moe Lies, de nieuwe reus uit Hove. Samen gaan ze op pad. Kom ze begroeten langs hun wandeling doorheen het centrum van Hove tijdens de ZomerEnd Feesten.

14.00u. : Start van de stoet
De reuzen Contios, Faire Trees, Lucienne, Peer de Garde en nog vele meer beginnen hun wandeling aan de kerk van Hove. Met muziek van het kinderkoor dansen de reuzen langs de braderij.

Vanaf 15.00u. : Reuzenvertellingen door ZinDerDing, met Evi Rosiers.

Faire Trees en de Prijzenkloppers
Kijk daar ! Wie komt daar aangestapt van over het veld ? Welke glimlach torent daar hoog uit boven de hoofden van de mensen ? Het lijkt wel een reuzin ! Inderdaad, het is Faire Trees.
Maar Faire Trees is niet zomaar een reuzin. Lang, lang geleden was zij een heel gewoon meisje dat hield van dieren en van de natuur. Dit is het verhaal van hoe een lief, klein meisje een echte reuzin werd. Dit is het verhaal van Faire Trees en de Prijzenkloppers.
Naast de vertelling van Faire Trees hoor je het verhaal van reuzin Moe Lies, een gloednieuwe vertelling van ZinDerDing !

15.00u. : Reuzenexpo in de Sint-Laurentiuskerk, Hove.
Ben jij benieuwd naar de reuzencultuur en de eeuwenoude traditie die erachter schuilt ? Bezoek dan zeker onze mini expo over de reuzengebruiken, rituelen en de bouw van een reus in de Sint-Laurentiuskerk in Hove. Na de stoet zal je hier de reuzen ook van dichtbij kunnen begroeten !

Informatie

Wanneer : zat. 27 augustus 2022 van 14.00 tot 16.00 uur

Prijs : Gratis

Waar : Sint-Laurentiuskerk, Hove-centrum

Contact : info@dezuidrand.be

Organisatie : Streekvereniging Zuidrand.

Foto’s (c) Gazet van Hove .