Ondertekening engagementsverklaring optimalisatie fietsostrade F1

De gemeenten Hove, Kontich, Duffel, Sint-Katelijne-Waver ondertekenden samen met de steden Mortsel en Mechelen en de provincie Antwerpen de engagementsverklaring om de fietsostrade F1 te optimaliseren. Samen willen ze inzetten op meer comfort en veiligheid voor het groeiend aantal fietsers op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen.   Wat dit juist wilt zeggen en hoe ze dit aanpakken, lees je op de website.
Ook op de infomarkten, die georganiseerd worden, krijg je alle nodige informatie.

Infomarkten over het optimaliseren van de fietsostrade F1

Op vraag van de gemeenten en steden stelde de provincie Antwerpen een studiebureau aan om de verschillende knelpunten op de fietsostrade F1 te onderzoeken en mogelijke oplossingen uit te werken. 
Deze oplossingen willen de provincie Antwerpen en de betrokken gemeenten/steden nu tonen en toelichten aan buurtbewoners en andere geïnteresseerden tijdens o.a. infomarkten. 

Infomarkt Kontich :
27 sept. van 17.00 tot 20.00u. :   Op dinsdag 27 juli lichten de gemeente Kontich en de provincie Antwerpen de verschillende knelpunten van de F1 in Kontich toe. 
De focus ligt o.a. op de aansluiting met het stationsplein vanuit Hove en op de Lintsesteenweg.  Ontdek de mogelijkheden om deze knelpunten te verbeteren én geef jouw input op de infomarkt van 27 september tussen 17.00 en 20.00 uur in de Montfortzaal (Pronkenberg) in Kontich. 

Infomarkt Hove :
29 sept van 17.00-20.00 uur : In de gemeente Hove ligt de focus o.a. op de brug in de Groenstraat, op Hoverheide, de onderdoorgang Vredestraat, de Verbindingsstraat en de Kasteelstraat.  Op donderdag 29 september stellen de gemeente Hove en de provincie Antwerpen mogelijkheden voor om deze knelpunten te verbeteren. Hét moment om jouw mening te geven maar ook om aan te schuiven aan de meedenktafel over de knelpunten in de Kasteelstraat.  Van harte welkom om hier mee over na te denken op 27 september tussen 17.00 en 20.00 uur in de Markgraaf, Kapelstraat 8, in Hove.  

brug Vredestraat

Foto’s (c) Gazet van Hove.