HOVE

Op de jongste gemeenteraad werd dit punt uitvoerig besproken.

Schepen voor ruimtelijke ordening Wim Bollaert (Fan van Hove) stelde “we willen duidelijkheid scheppen. We zullen nog steeds geen ontsluiting via een onteigening doen”.

Raadslid Diederik Vandendriessche (HB) vroeg : “wat met extra bebouwing ? in Hove ? Waar willen we met ons bevolkingsaantal naartoe ? We zijn nu op de aa rde met 8 miljard. De bevolking van Hove is al jaren stabiel, draait rond de 8.200 inwoners. Een moratorium op alle mogelijke verkavelingen doorvoeren. Dan moet de verkavelaar in de clinch gaan voor de rechter en kunnen we tijd kopen”.

Raadsvoorzitter Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove) antwoordde : “het vorige college van burgemeester en schepenen was ook al met dit dossier bezig. Er zijn geen strategische sites in Hove. Er gaan nog ontwikkelingen volgen. Ik kan u niet verzekeren dat er niets meer gaat kunnen. In dit dossier gaat het over 155 woningen op Groot Hoofsch Veld. De ontsluiting via de Boechoutsesteenweg valt weg, via de René Verbeecklaan valt deze ook weg, ook via de Jos Coceliersstraat valt die weg want daar is nieuwe straatinfrastructuur aangebracht. Via de Grensstraat is het onmogelijk.”

Schepen Wim Bollaert : “ik heb nog geen nieuw plan van de ontwikkelaar gezien. Wij gaan niet onteigenen. We zetten dit gebied op slot. Het plan dat voorligt kan men niet zonder onteigening realiseren. Wij willen ons sociaal objectief ook halen”.

Burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA) vulde aan : “we voeren gesprekken met Kempens Landschap in functie van de bouwshift. We willen dit dossier neutraliseren”.

Raadslid Dave Van den Bergh (pH7) stelde : “voor Coveliers-zuid worden 14 sociale woningen voorzien. Ook fiets en voetpaden. In het lokaal overleg wordt hierover gesproken. Tegen de gemeenteraad van december willen we hier duidelijkheid over krijgen”.

Burgemeester Van Couwenberghe : “de gesprekken gaan vooruit met kleine stapjes. Kempens Landschap heeft hier ervaring mee. Het is een jaar-om-verhaal”.

Voorlopig einde discussie.

Dit dossier krijgt zeker nog zijn vervolg.

Foto’s © Gazet van Hove.