zondag 26 maart 2023 – 10.00u. tot 12.00u.

De gemeente Hove – ook alle anderen – lig(t)(gen) er soms op een aantal plaatsen vrij smerig bij. Velen hebben geen respect meer voor het openbaar domein en werpen alle afval direct op de grond. “Dat de gemeente het maar opweegt” is hun redenering.

Gelukkig bestaan er private initiatieven met idealisten zoals “mooimakers” die permanent straten, pleinen en parken schoonmaken.

De N-VA-afdeling van Hove “springt nu ook op deze kar” en gaat een zwerfvuilactie organiseren. Men verzamelt op zondag 26 maart e.k. om 10.00u. op het dorpsplein aan de Kapelstraat 6 (= Sint-Laurentiuskerk, mag dit nog gezegd worden ?) in Hove. De partijafdeling nodigt alle Hovenaars uit om hen te vergezellen en het verschil te maken in Hove. Iedereen is welkom om eraan deel te nemen.

Kapelstraat 6 in Hove

Hopelijk niet éénmalige actie ?

De N-VA Hove maakt zich reeds klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. Ze willen nu zoveel mogelijk positief in de aandacht komen. Hun goed recht. Maar hopelijk blijft het niet bij deze éénmalige (stunt)actie en komen er geregeld opvolgingen. Dit geldt ook voor alle andere fracties in de Hovese gemeenteraad (Fan van Hove, Hove Beweegt, PH7). Zij mogen ook iets positief doen voor Hove. Want op de infomeeting afgelopen week met de politie over de Buurtinformatienetwerken lieten ze het weer allen massaal afweten, alle fracties “stuurden hun kat” en dat diertje geraakt er nooit.

En als alle andere Hovenaars al beginnen met geregeld de stoep voor hun pand te vegen, zijn deze problemen grotendeels opgelost !

de katten van de Hovese gemeenteraadsleden geraken nooit op de afspraak …

Foto’s (c) Gazet van Hove.