SENIOREN

René Verbeecklaan 3 in Hove

Meer info, reservaties en inschrijvingen : 03 / 454 08 37 of dienstencentrum@hove.be . Alle activiteiten van het dienstencentrum staan op www.hove.be/thema/3096/dienstencentrum-ten-hove .

Workshop ‘ABC van de iPhone (Apple)’

maandag 15 mei – van 13.30 tot 16.00 uur, 5 euro – inschrijven verplicht.

Deze cursus is bedoeld voor personen die zich nog wat onwennig voelen bij het gebruik van hun iPhone. Enkel als je een toestel hebt van Apple is deze workshop nuttig voor jou.

Workshop ‘De wereld in je zak’

maandag 15 mei – van 9.30 tot 12.00 uur – 5 euro – inschrijven verplicht.

We hebben het allemaal thuis nog wel liggen : een stratenatlas, een Gouden Gids, een stapeltje stafkaarten en stadsplannen. Of van die handige boekjes van De Lijn met de tijden van de bus (weliswaar vervallen in 2016…). Voor de moderne smartphone- of iPhone-gebruiker zijn al deze dingen overbodig ! Je vindt ze immers terug op je telefoon en bovendien zijn deze gegevens up-to-date ! Handig toch ? In deze workshop leren we je de app Google Maps te gebruiken. De workshop is gericht op voetgangers, fietsers en/of gebruikers van het openbaar vervoer. Breng je smartphone mee en vergeet je lader niet. Bij voorkeur heb je een telefoonabonnement met toegang tot mobiele data, maar dat is niet absoluut noodzakelijk. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je de basisbediening van je toestel al onder de knie hebt, inclusief het installeren van een app.

Digidokters

dinsdag 16 mei – van 14.30 tot 16.00 uur gratis – reserveren is verplicht.

Heb je problemen met je laptop of tablet ? Doet jouw toestel niet wat je zou willen dat het doet ? Komen er rare meldingen op die je niet begrijpt en waar je geen weg mee weet ? Kom dan gratis op consulatie bij de digidokters !

Little Dixie

donderdag 25 mei – 14.00 uur 3 euro.

Met een optreden van Little Dixie brengt Samana een mooie en muzikale namiddag. Graag een seintje als je komt.

Samen lezen

woensdag 31 mei – 14.00 uur gratis.

Samen gaan we op zoek naar het verhaal achter een tekst. De begeleider leest een stukje tekst hardop voor, je luistert of volgt mee. Graag een seintje als je komt.

Foto’s © Gazet van Hove.