Ontdek de Zuidrand via (geleide) wandelingen en fietstochten. Via onze UiT-agenda kan je alle zomeractiviteiten ontdekken met de #zomerenindezuidrand.
Het belooft een bruisende (culturele) zomer te worden in de Zuidrand! Pik een openluchtfilm of concert mee, bezoek een van de talrijke feestelijke evenementen en laat je ontroeren door theater en comedy. De cultuurhuizen van de Zuidrand hebben een fantastisch seizoen 2023-2024 voor je klaarstaan. Vanaf dinsdag 6 juni kan je tickets kopen voor voorstellingen in Kontich, Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Lint en Mortsel. Kies je favorieten en reserveer meteen via de Zuidrand cultuurhuizen. Meer info via www.dezuidrand.be/uit .


Erfgoedwandelingen
Wie de Zuidrand te voet doorkruist, komt heel wat verborgen pareltjes tegen. Flits terug in de tijd, kom meer te weten over historische gebouwen of laat je verrassen door de rijke geschiedenis en cultuur, dichtbij huis. Op de website van Streekvereniging Zuidrand kan je tal van leuke wandelingen
terugvinden.


Erfgoed beleven met de ErfgoedApp
Ken je de ErfgoedApp ? Het is een gratis app van de Vlaamse erfgoedkoepel Faro. In heel Vlaanderen
informeert de ErfgoedApp jou bij tal van monumenten en plekken met een bijzondere geschiedenis.
Download de app via de App Store of Play Store op jouw smartphone en je kunt aan de slag. Ook in de Zuidrand is er al een interessant aanbod aan wandelingen in de ErfgoedApp, onder andere de Hovese erfgoedwandeling.


Erfgoed met kinderen
Ook voor de jongste ontdekkers valt er heel wat te beleven in de Zuidrand. Ben je een detective in spé ? Ga dan op wandel door de Zuidrand met de gratis Zuidrand wandelapp en ontrafel de spannende Zuidrand-mysteries samen met twee detectiveduo’s. Ontdek de erfgoedwandelingen bij jou in de buurt via www.dezuidrand.be/erfgoedwandelingen .

www.dezuidrand.be .