Jeugdhuis Tjok, gelegen aan de Paul van Ostaijenlaan 6, bestaat dit jaar 10 jaar. In april komt er een uitgebreide viering.

Sedert enkele jaren heeft de Hovese jeugd de beschikking over een splinternieuw jeugdhuis dat de nodige centen heeft gekost aan de Hovese belastingbetalers. Alle moderne snufjes zijn aanwezig om zich te vermaken in al hun uitingsvormenWaar is de tijd dat de Hovese jeugd samenkwam in zelf in elkaar getimmerde panden waar de doorsnee Hovenaar wat kritisch naar keek omdat er af en toe een langharige hippie binnenkwam ? Tijden veranderen !

Het gemeentebestuur wenst dat de Hovese jeugd zich in de eigen gemeente kan vermaken en dat ouders ’s nachts niet moeten wakker liggen omdat hun kroost met de auto wegreed naar veraf gelegen fuifoorden. Het aantal slachtoffers van verkeersongevallen tijdens het weekeinde kan enkel maar dalen door de aanwezigheid van een eigen gemeentelijk jeugdhuis.

Fuifbeesten

“Het jeugdhuis is een plek waar de Hovese jongeren en anderen gezellig kunnen samenkomen, feestjes organiseren, andere jongeren ontmoeten, activiteiten organiseren, bierdegustaties bijwonen, enz ” aldus Timothy Bruyndonckx, verantwoordelijke voor Tjok. Het Hovese jeugdhuis bereikt een 300 leden uit vnl. Hove en Boechout (120 leden uit Hove). De medewerkers zijn vnl. hogeschoolstudenten en weinig universiteitsstudenten omdat deze laatste tijdens de week meestal verblijven op kot in de universiteitssteden. Het cliënteel van jeugdhuis Tjok situeert zich in de leeftijdscategorie 18 tot 25 jarigen. “Nadien gaan de meeste van onze leden naar het alternatief café “De Pomp” aan de Mortselsesteenweg. Hove heeft niet direct een cafécultuur en het enigste café in Hove centrum, café “De Eendracht” aan de Lintsesteenweg 1 , is een plaats waar voornamelijk rechtse mensen samenkomen en wij vinden onze stek daar niet” aldus Timothy. Om de groepsvorming te bevorderen organiseert het jeugdhuisbestuur geregeld samenkomsten in o.a. de Hoge Rielen in Kasterlee.

Het organiseren van zuiver culturele manifestaties ziet Timothy niet direct zitten omdat er bij de leden geen interesse voor is. Een aantal Hovese verenigingen zijn dringend op zoek naar jonge medewerkers en de rekrutering wil meestal niet zo goed vlotten.

In augustus 2008 was er in het jeugdhuis een nachtelijke brand die gelukkig tijdig werd ontdekt, anders waren er slachtoffers gevallen in het nabijgelegen appartement van de sporthal. Dit brandje koste de gemeentebegroting een aanzienlijk bedrag (50.000 euro) voor de opkuis, het herstelling van het jeugdhuisinterieur en de dure elektronische computerapparatuur van de gemeentelijke jeugddienst.

Grote feestviering

Voor een stevig feestje moet je dus bij Tjok zijn. Ze hebben er al een hele reeks van artiesten over de vloer gekregen : De Jeugd van Tegenwoordig, Netsky, Buscemi, Samtex, de Fixkes enz …

Bart Peeters komt “10 jaar Tjok” animerenVoor hun tiende verjaardag van hun jeugdhuis organiseren de Hovese jongeren tijdens het weekeinde van zaterdag 16 en zondag 17 april e.k. een groot feestevenement “10 jaar Tjok”. Het wordt een groots feest in het nabij gelegen Hovese gemeentepark. Op zaterdag is er rock en dance. Op zondag komt Hovenaar Bart Peeters een optreden verzorgen. Hovenaar Bart woont op een boogscheut van de festivalplek. Dat Barts’ dochter ook in Tjok komt, zit natuurlijk voor iets mee in zijn optreden. Voor deze grote manifestatie is Tjok nog op zoek naar voldoende medewerkers. Geïnteresseerde jongeren kunnen zich opgeven bij Timothy Bruyndonckx via webstek  www.tjok.be .

Openingsuren Tjok Hove : Woensdag: 20u00 – 23u00; Donderdag : 20u00 – 23u00; Vrijdag : 20u00 – 02u00; Zaterdag : 20u00 – 02u00; Zondag : 20u00 – 23u00.