De werken aan de oost-west-as zijn in de Boechoutsesteenweg definitief van start gegaan.

Dit heeft al een duidelijke invloed op de verkeersafwikkeling in de regio Hove, Mortsel, Boechout en Lint. Om het leed voor de inwoners te verzachten organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met Middenstand Hove maandelijks een tombola met mooie prijzen en op het einde van de werken een supertombola met als hoofdprijs een auto ! Ter afsluiting van elke fase van de werkzaamheden is er een knalfeest met huldiging van de winnaars van de maandelijkse hoofdprijs.

Hoe deelnemen ?

Verzamel vanaf heden 4 stempels bij verschillende deelnemende Hovese handelszaken. Wedstrijdkaarten kan je bekomen bij alle leden van de Hovese Middenstand die herkenbaar zijn omdat ze een “beachvlag” (strandvlag) voor hun deur hebben hangen. Deponeer uw volledig afgestempelde kaart in dozen bij deze handelaars. Maandelijks is er een trekking van 11 winnaars. Op het einde van de werken nemen alle kaarten ook deel aan de supertombola.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd en kunnen hun prijs afhalen bij Punt Komma aan de Kapelstraat. De maandelijkse hoofdprijs wordt persoonlijk bezorgd. De gewonnen prijzen kunnen niet omgeruild worden.

Nog extra kortingen en dienstverlening

Buiten deze prijzenpot zijn er nog individuele middenstanders die kortingskaarten verspreiden.

  • Zo is bakkerij Elly aan het Sint-Laureysplein gestart met de “Hinderkaart”. Stempel een kaart 15 maal af en ontvang dan voor deze volle kaart een gratis brood. Deze actie is geldig in de winkels van Elly in Hove, Lint, Kontich en Waarloos en duurt gedurende de hele periode van de werken in Hove-centrum.
  • Apotheek Antverpia aan de Boechoutsesteenweg zorgt tijdens de werken voor 100% service. Bij online bestellen op www.antverpia.net of telefonisch naar 03 / 460.34.22. zetten ze uw bestelling klaar voor afhaling. Bent u moeilijk te been, dan brengt een bediende de bestelling tijdens de werken graag aan huis. Apotheek Antverpia organiseert ook een prijskamp met mooie prijzen. Hiervoor moet je enkele vragen oplossen. De antwoorden vind je op hun webstek www.antverpia.net .Apotheek Antverpia heeft ook bijhuizen aan de Statielei 18 in Mortsel en aan het Sint-Goriksplein 4 in Edegem.
  • uperette Brandt Food aan het Sint-Laureyplein brengt de bestelling ook aan huis bij de klant. Even bellen op tel. 03 / 455.66.70. en een lieve dame zorgt ervoor dat alles in orde komt.

Ook kritiek

We lazen in de laatste uitgave van dorpskrant “deHOVEnaar” ook kritiek op de actie met de stempels van het  gemeentebestuur. De kritiek komt neer op het feit dat men op het einde een auto ter beschikking stelt terwijl het groen-linkse gemeentebestuur winkelen per fiets in de gemeente bevordert via de actie “Met belgerinkel naar de winkel”. Men zou liever zien dat er als hoofdprijs meerdere fietsen als prijs worden aangeboden.

Het feit van maar één hoofdprijs in te stellen (een auto) levert een risico op dat de hoofdprijs ten goede komt aan een niet-Hovenaar die maar eens occasioneel in Hove aankopen deed. Kansrekening leert ons dat een niet-Hovenaar inderdaad 50% kans heeft om de hoofdprijs te winnen. Vele Hovese middenstanders zouden het erg vinden als bijvoorbeeld een Mortselaar met de hoofdprijs gaat lopen want dan worden de files in Mortsel nog langer want Mortsel wordt in Hove aanzien als de bron van alle kwaad i.v.m. wegeniswerken.