Verzamelaarsclub Hofila zoekt jonge leden

Om de twee weken komen de leden van Hofila (Hove- filatelie) op zondagvoormiddag samen in het Dienstencentrum ‘Ten Hove’ aan de René Verbeecklaan. De leden verzamelen overwegend postzegels en sigarenbanden, munten, speel- en telefoonkaarten.

Spijtig genoeg zijn de meeste leden niet zo jong meer en dus zoekt de club jonge mensen om hun hobby te beoefenen . Jonge leden krijgen bij hun lidmaatschap gratis een insteekboek, een set postzegels en een pincet. De meesten zijn erg enthousiast in het begin, maar verlaten de club toch na enkele jaren. Tegen de almacht van de computer heeft men weinig weerstand .

Verdere info bij secretaris Hugo Peerlinck, Nieuwstraat, 2 in 2540 Hove, tel . 03 / 455.51.74.

De volgende samenkomsten van de club zijn op de zondagen 19 september, 3 en 17 oktober, 7 en 21 november en 5 en 19 december.

 

Opgepast voor oplichters

Twee jongeren verkopen in Hove en omgeving van deur tot deur taarten voor jeugdhuis ‘De Hanguit’ uit Mortsel. Probleem is dat dit jeugdhuis juist niet bestaat. Vele brave en te-goeder-trouwe kopers die tien euro voor een taart betaalden, kregen ook nooit hun bestelling. De politie is op de hoogte van deze afzettingspraktijken. Ook in Vremde werd het bedrog reeds vastgesteld. Indien er soortgelijke verkopers aan uw deur komen bellen, stuur ze direct door en verwittig onmiddellijk de politie.

 

Fietsersbond promoot ‘slimme fietsen’ op jaarmarkten

De plaatselijke afdelingen van de Fietsersbond van Hove, Edegem, Kontich en Mortsel maken de komende weken van de traditionele braderieën en jaarmarkten gebruik om ‘slimme fietsen’ te promoten.

Jaarmarktbezoekers zullen een ritje kunnen maken met een ‘slimme fiets’. Het gaat o.a. om elektrische fietsen, stapfietsen voor peuters en vouwfietsen die een duurzame oplossing moeten bieden voor fietsers

De fiets kan ook een oplossing bieden voor langere afstanden te overbruggen en kan ook makkelijk gecombineerd worden met het openbare vervoer. Vanaf een zekere afstand (+ 5 km) nemen nog weinig mensen de fiets. Mechelen ligt vanuit onze regio zo’n 15 km verder en de meeste mensen die er moeten zijn nemen voor hun verplaatsing de wagen of de trein. Nu er bijna overal naast de spoorlijn Antwerpen-Mechelen een fietspad ligt, kan men deze afstand misschien met de fiets doen. Met een elektrische fiets is de afstand misschien wel overbrugbaar voor veel mensen. Je kan ook een plooifiets meenemen op de trein en vanaf je eindstation de rest van het traject met de fiets afleggen. De Fietsersbond hoopt dat de demonstraties van de ‘slimme fietsen’ op de jaarmarkten ook drempelverlagend kan werken om meer met de fiets te rijden naar het werk of school. Er bestaan zelfs goede oplossingen om boodschappen te doen met een fiets, door gebruik te maken van speciale aanhangwagens.

Op zaterdag 4 september is er om 14 uur een optocht met alle fietsen door het centrum van Edegem

 

“Slimme wegen” vragen om een beter onderhoud

De Fietsersbond gaf samen met het provinciebestuur, de gemeentebesturen van Edegem, Hove en Mortsel een “slimme wegenkaart” uit om de zwakke weggebruikers veilige en alternatieve wegen aan te reiken in de regio.

Op zich een goed initiatief gelet op de vele wegeniswerken die er aan de gang zijn. Maar in “het veld” zijn er in Hove wel wat problemen :

a) tussen de Vredestraat en de Mechelsesteenweg (= gemeentegrens Kontich):
Zijde Mechelsesteenweg : eerst domein private firma Ketele, verder geen enkele aanwijzing, geen verlichting, wegdek is koeienweg met waterplassen, brandnetels aanwezig.
Zijde Vredestraat : geen aanwijzing, noch verkeersbord.

b) Geelhandlaan, tussen de huisnummers 8 en 10 (V.W. 21) – Esdoorn – nieuwe geplande verkaveling Veldkantvoetweg
Trage weg is langs zijde Geelhandlaan eerder een “broussepad”. Geen aanduiding met bord, noch verkeersbord.
Er staan drie lichtpunten die voor de nodige avondverlichting zorgen voor de katten, vleermuizen, nachtvlinders, egels, konijnen, enz… allemaal leuke beestjes.
Veel weggegooid geld en een verlies van mogelijkheden voor de echte zwakke weggebruikers. Deze weg staat niet op het bovenvermelde plan aangegeven.

c) tussen de Lijsterbessenweg en de Diepestraat ( veldweg 21 ) :
Zijde Diepestraat : geen aanwijzing, komt over als een private weg. Geen verlichting, slecht wegdek, overhangende takken. Eerder een “broussepad” .
Zijde Lijsterbessenweg: geen enkele aanwijzing noch verkeersbord.

Het wordt hoog tijd dat deze slimme wegen een onderhoudsbeurt krijgen zodat ze effectief zonder problemen kunnen gebruikt worden door de zwakke weggebruikers.