Niet alle bushaltes van De Lijn in Hove hebben een schuilhuisje. Dit kan mensen ontraden om het openbaar vervoer te gebruiken. Er zijn in Hove nog vele bushaltes die de mogelijkheid hebben om een schuilhuisje te plaatsen met alle nodige accommodatie (zitbank, vuilnisbak, fietsbeugels).

schuilhuisje bushalteAls men vandaag een gesubsidieerd schuilhuisje bestelt, wordt het standaard geleverd  met een ingebouwd zonnepaneel, een accu, een bewegingsmelder en een schemerschakelaar; Deze installatie zorgt ervoor dat het schuilhuisje vanaf de schemering automatisch verlicht wordt wanneer er iemand binnen stapt. De nieuwe schuilhuisjes moeten dus niet meer aangesloten worden op het elektriciteitsnet en ook de kost van het elektriciteitsverbruik valt weg.

Het zonnepaneel wordt in het dak gemonteerd en is zo ingewerkt dat het bijna onzichtbaar is als je voor het huisje staat. Dit vermijdt diefstal en vandalisme. De oplaadaccu heeft een levensduur van 7 jaar.

De LED-lampen zijn zeer zuinig in verbruik. Een beetje licht gedurende de dag is al voldoende om ze te doen werken. Ze waarborgen 50.000 branduren. Telkens als er iemand in het schuilhuisje beweegt, gaan de lampen via een bewegingsmelder aan en blijven drie minuten branden. De kwaliteit van de LED-lampen is zeer goed, ze geven voldoende licht om zonder problemen de dienstregeling te raadplegen. De lampen zijn ook niet meer centraal ingewerkt in het schuilhuisje, maar iets meer naar het achterpaneel toe, waar de infokaders hangen. Zo wordt de dienstregeling nog beter verlicht.