In verschillende containerparken van onze regio wordt regelmatig ingebroken. De dieven gaan er niet enkel vandoor met elektro-toestellen maar ook met afgedankte computers. In de meeste gevallen zit de harde schijf nog in de computer. Een harde schijf bevat  heel wat persoonlijke informatie van de gewezen eigenaar zoals dossiers, documenten, foto’s, enz …Informaticapiraten hebben de nodige belangstelling voor harde schijven of voor volledige computers die op de schroothoop worden gegooid. De bruikbare informatie kan worden misbruikt voor allerlei doeleinden : vragen van losgeld, het recupereren en misbruiken van de verspreide gegevens, het misbruiken van de identiteit van de gewezen eigenaar, enz …

Zo kan de nasleep van diefstal van persoonsgegevens veel erger zijn dan diefstal van een auto of ander persoonlijk bezit. Vele mensen denken dat het uitwissen van de files en zelfs het formateren van de harde schijf van een computer volstaan om te vermijden dat men met uw gegevens aan de haal kan gaan. Dit is een totale misvatting. De radicaalste, eenvoudigste en veiligste manier om dit soort problemen te vermijden, bestaat erin om de harde schijf van uw computer helemaal te vernielen.

In het containerpark in Hove werden tot nu toe geen inbraken vastgesteld. Computers worden in het containerpark opgehaald en verwerkt in opdracht van Recupel.

gft container