Op een aantal plaatsen heeft het gemeentebestuur een aantal permanente vlaggenmasten laten plaatsen. Deze dure investering rendeert enkel als er aan die masten permanent een vlag wappert. Anders is het maar een koude investering en het gemeentebestuur wil toch van Hove een “warme gemeente” maken.

Een permanente bevlagging geeft ook meer uitstraling aan het bijhorende gebouw (gemeentehuis, kerk, O.C. “De Markgraaf”, enz…). Dit is goed voor de toeristische aantrekkingskracht van de gemeente.

vlaamse leeuw

Vlaamse Leeuw: niet geliefd bij een gedeelte van de bestuursmeerderheid

Er bestaat een reglementering i.v.m. de officiële bevlagging van de openbare gebouwen, maar nergens staat er geschreven dat die bevlagging niet permanent mag zijn, zoals in vele andere Vlaamse (o.a. Mortsel), Waalse gemeenten en zeker in onze buurlanden het geval is. Volgens schepen van cultuur Els Pauwels (CD&V) “opteert het gemeentebestuur voor bevlagging als er evenementen plaatsvinden. Dan is het effect groter op de omgeving”. Critici beweren dat “dit praat  voor de vaak is. Het gemeentebestuur zou niet alle officiële vlaggen even graag zien. De Vlag van de Vlaamse Gemeenschap zou bij een gedeelte van de achterban van het schepencollege erg moeilijk liggen”. Er werden in het verleden al verschillende vlaggen gestolen. Het worden nog erg interessante politieke maanden in Hove.