Het gemeentebestuur zal drie defibrillators aankopen. Een defibrillator is een apparaat waarmee men door het toedienen van een elektrische schok het hart van een bewusteloze patiënt kan laten stoppen met fibrilleren, waardoor het opnieuw in een normaal ritme wordt gebracht. De defibrillator werd in 1932 uitgevonden door William Kouwenhoven. Na overleg met het Rode Kruis werd er beslist dat er een 3-tal defibrillators na de aanleg van de vernieuwde dorpskern komen, waarbij volgende punten werden geadviseerd :

  • gebruik van volautomatisch toestel, buiten plaatsen van toestel (kast beveiligd tegen vandalisme d.m.v. sirene), kast te verzekeren tegen diefstal en schade .Vijf firma’s werden gecontacteerd voor het indienen van prijzen van mogelijke toestellen.
  • Al deze firma’s dienden een offerte in en na prijsvergelijking bood de firma Eurodist uit Thines (W) de gunstigste voorwaarden .

Volgende gebouwen worden geadviseerd voor het plaatsen van een toestel: sporthal: binnenplaatsing; De Markgraaf: buitenplaatsing aan muur; Dienstencentrum: buitenplaatsing aan muur . Deze investering bedraagt € 7.120 – excl. BTW (€ 8.615,20 incl.).