Op haar zitting van 26 november 2012 keurde het uittredende college van burgemeester en schepenen de gebruik van een flitscamera in het gemeentecentrum goed. De verkeersdienst van de politiezone HEKLA hield in de periode van 5 – 19 oktober 2012 verkeerstellingen op de Kapelstraat, Boechoutsesteenweg, Lintsesteenweg, Mortselsesteenweg.

Gelet op de besluiten gemaakt op basis van deze tellingen, op de intentie van het gemeentebestuur om de schoolomgevingen en het centrum verkeersveilig te maken voor de fietsers en de voetgangers, overwegende dat de flitspalen, de camera de nodige keuringen hebben ondergaan, gelet op de toelating van het parket om de flitspalen en camera te gebruiken en overwegende dat er een flitsschema dient opgemaakt te worden om de handhaving te spreiden over jaar, richting en dagdeel zonder de andere toegangswegen te vergeten en dit zijn de Mortselsesteenweg, Leliestraat, Geelhandlaan , Lintsesteenweg en Leon Dumortierstraat welke met mobiele installaties gecontroleerd kunnen worden, gaat men over tot het starten van de handhaving door het gebruik van de flitspalen op de Kapelstraat en de Boechoutsesteenweg. Dit met een frequentie per jaar die gelijk staat aan 1 op de 4 dagen in een bepaalde richting op een bepaald moment van de dag. De Gemeentewacht wordt aangesteld als bewaker van de camera en er is ook een plaatsvervanger voorzien die ook een opleiding krijgt in het manipuleren van het toestel.

Volgens het nieuwe schepencollege is er wel een praktisch probleempje: de flitscamera’s zijn niet aangesloten op het elektriciteitsnet …