Verkoopster Diane Janssens van natuurwinkel Vitalia aan de Mechelsesteenweg in Hove kan weer op haar beide oren slapen na enkele slapeloze nachten. Wat is er precies gebeurd? Op donderdag 21 maart jl. stelde Diane vast dat ze een zeer waardevolle ring met diamantjes – een erfstuk van haar overleden meter – was verloren. De ring was bij het inpakken van een cadeautje van haar vinger geschoven en was sedert die dag spoorloos. Diane was in schok en dacht dat ze die zeer waardevolle ring nooit meer zou terugzien. Toch liet ze nog een oproep met foto plaatsen in Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws om de eerlijke vinder (m/v) in te lichten van haar verlies met de stille hoop hem terug te krijgen ….

Het wonder geschiedde

Vast klant Nadine De Cock eveneens uit Hove stapte een week later, op donderdag 28 maart , met die gevonden ring terug de winkel van Diane binnen. “Vorige week heb ik in de winkel producten gekocht die Diane voor me in een zakje had gestopt. Eenmaal thuisgekomen heb ik die producten weggestopt en het zakje opgevouwen. Daarbij moet de ring eruit zijn gevallen”, vermoedt eerlijke vindster Nadine De Cock.

Pas maandag heb ik de ring gevonden op een tapijt. Ik ging ervan uit dat iemand die tijdens een bezoek had verloren. Ik belde een aantal vriendinnen die hier op bezoek waren geweest, maar niemand had een ring verloren. Ik vroeg zelfs aan mijn man of hij er ‘een geheime vriendin’ op nahield ? Ook niets. Uiteindelijk belde ik ook met de schilder die onlangs werken in onze woning had uitgevoerd. Ook hij was geen ring kwijtgeraakt.” Toch loste die schilder het mysterie op. Dinsdag belde hij Nadine op over de oproep die hij in de kranten had gelezen. Nadat hij het artikel woensdag bij haar in de bus had gestopt, wist ze waar aan te kloppen.

Dit is als een kerstverhaal”, reageert Diane Janssens over gelukkig. “Door het verlies zat ik met een knoop in mijn maag. Koffie kreeg ik er niet meer naar binnen en van pure stress ben ik zeker twee kilo afgevallen. Nadine is een engel die bewijst dat er nog eerlijke mensen bestaan.”

Diane Janssens, schepen Bart Van Couwenberghe en Nadine De Cock
Diane Janssens, schepen Bart Van Couwenberghe en Nadine De Cock.

Gemeentebestuur dankt eerlijke mensen

Het Hovese gemeentebestuur had dit verhaal ook gelezen want schepen Bart Van Couwenberghe woont zelf enkele huizen verder in de grote bocht van de Mechelsesteenweg. Op een korte receptie in het Hovese gemeentehuis met zowel Diane als Nadine werden beide dames – die ondertussen hartsvriendinnen zijn geworden – letterlijk en figuurlijk in de bloemen gezet door enkele leden van het schepencollege. Het gemeentebestuur wil hen danken voor de onderlinge solidariteit en burgerzin die beide dames aan de dag hebben gelegd. Want voor hetzelfde geld was die ring nooit meer terecht gekomen.

Hopelijk volgen er in Hove nog een aantal positieve voorbeelden van onderlinge hulp tussen burgers. Daar worden we allemaal beter van.