Stempellokaal in Amsterdam in 1933
Stempellokaal in Amsterdam in 1933

In de stad Rotterdam moeten alle werklozen een dag per week werken voor de gemeente, willen zij een uitkering krijgen. Het is dit doen of anders geen uitkering meer. De stad verdraagt niet van personen te betalen voor gemakzucht en leegheid. Volgens hen leidt dit bij langdurige werklozen, tot werkonbekwaamheid. Er zijn ook geen protesten van allerhande mensenrechten comité s, anti-fascistische fronten, vakverenigingen, kerkgenootschappen, enz. …te horen. De nuchtere Nederlanders weten wel van aanpakken als het over geldzaken gaat.

Volgens de bestuursautoriteiten van Rotterdam worden de plaatselijke werklozen een dag per week te werk gesteld in het onderhoud van de stedelijke wegeninfrastructuur. Moeders, waarvan hun kinderen op school zijn, kunnen in de school een handje toesteken. Smoesjes van rugpijn en geen plaats voor de kinderen worden van tafel geveegd, want ze verliezen een percent van hun uitkering. De mentaliteit moet veranderen. Waar wat hoort wat ! Ze moeten leren vroeg opstaan en zich positief inzetten voor de maatschappij die hen betaalt. Leegheid heeft nog nooit iemand geholpen. Wie een aangeboden job weigert verliest zijn volledige uitkering.

Extra investeren in opleidingen

Er zijn heel veel ateliers waar de werklozen ook verplicht moeten aan deel nemen. Dit op andere dagen van de week en waar men hun nuttige activiteiten aanleert en praktische tips geeft in het solliciteren. De gebruikte instructietaal is uitsluitend het Nederlands. Het land kan zich geen taallessenleraars meer veroorloven. Het zwart werken wordt op die manier tegen gegaan. Ze leren op hun werk hun Nederlands. Meer dan 40 % van de werklozen heeft na een tijdje een job gevonden. Anderen, die niet meewerkten, verloren hun leefloon.

De echte harde kern van profiteurs (meestal in het bezit van één buitenlands paspoort) verhuisden naar België en Frankrijk, waar ze een leefloon en kindergeld krijgen, zonder een inspanning te moeten doen. Weer extra socialistisch kiesvee.

Eigenaardig, de burgemeester van Rotterdam, de heer Ahmed Aboutaleb (Partij van de Arbeid) is van Marokkaanse afkomst en hij staat nog meer achter dit project dan de echte Nederlanders (Hij kent zijn volk natuurlijk !!). Hij veroordeelt ook diegenen die de waarden en normen van Nederland niet willen aanvaarden.

En bij ons ?

Wat zouden onze Yasmine Kerbache (SP-a Antwerpen), Meyrem Almaci (Groen) en onze grote communistische heilsprofeet Peter Mertens (PVDA/Amada) van deze Nederlandse aanpak vinden ? Om nog te zwijgen van ons plaatselijk rood-groen kerkgenootschap, genaamd Hove Beweegt ? Inderdaad, we konden het al vermoeden, het zal wel “fascistisch zijn” of “zal bepaalde bevolkingsgroepen stigmatiseren”, enz ….

Blijf maar rustig in de werkloosheid zitten en stem op tijd voor ons”, “onze ziekenkas en onze (rood/groene) vakbond zullen wel voor jullie blijven zorgen” ! Of hoe groen-links in al zijn uitingen onze sociale zekerheid naar de haaien gooit. Goed dat u dit weet.

Foto’s : (C) Reporters.