Zit je zonder job en wil je iedere morgen lang genoeg blijven uitslapen ? En wil je dat ook zo houden vanwege de goedbetaalde werkloosheidsuitkering ? Geen enkel probleem ! Er is nu een webstek actief die zich tegen betaling bezighoudt om uw sollicitatiebrieven te versturen naar verschillende bedrijven die personeel zoeken. Op deze manier zit je gezellig thuis mét een inkomen en je hoeft niet langer zélf te gaan solliciteren. “Om u te helpen bij het solliciteren” zo verkopen de initiatiefnemers het. Ondertussen kan je verder rustig doen wat je wilt, eventueel in het zwart gaan bijklussen …

Het bovenstaande is geen grap naar bittere ernst ! De webstek http://www.flemme.be vraagt je 2 euro voor een sollicitatieperiode van 31 dagen (1 maand). Hoe gaat men tewerk ? Wel het is heel eenvoudig.

Op www.flemme.be vul je de nodige gegevens in (C.V., je motivatiebrief, regio waar je wilt werken, enz …) en je betaalt daarna 2 euro. Dan zullen de oplichters van flemme.be een echt uitziend e-postbericht, weliswaar ondertekend met uw naam en gegevens, opsturen naar een reeks bedrijven die in aanmerking komen voor uw nep-kandidatuur.

Geld 100 dollar

Natuurlijk gaan een aantal bedrijven ter goeder trouw op uw verzonden bericht reageren en die e-mails komen in je eigen mailbox terecht. Vervolgens verzamel je alle toegekomen antwoorden van bedrijven en toont deze aan de (mogelijke) RVA-inspectie. Voor de RVA zal dit volstaan om aan te tonen dat je gesolliciteerd hebt en jij krijgt of verlengt vervolgens het recht op een werkloosheidsuitkering. “Het is niet moeilijk, het is gemakkelijk”. Waarom u nog langer druk maken ?

Deze webstek helpt u zogezegd bij het solliciteren, maar is duidelijk een voorbeeld van sociale fraude. Het is onaanvaardbaar dat er op zulke manier wordt geprofiteerd van onze sociale zekerheid ! De overheid moet hier dringend tegen optreden ! Of is dit voor de Parti Socialiste dan weer een uiting van “fascisme” ??? … of het “stigmatiseren van de werklozen” ???