Op de jongste gemeenteraad vroeg raadslid en gewezen burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) “om te onderzoeken of er een mogelijkheid bestaat om een kostenbesparing te realiseren door het intekenen op raamcontracten ?”.

belgacom-proximus Mobistar telenet

Schepen bevoegd voor economie en middenstand, ICT Bart Van Couwenbergh (N-VA) zat klaar met een antwoord en stelde “er bestaan verschillende raamcontracten. Er is er een nieuw nog in de maak nl. het raamcontract GAS en ELECTRICITEIT.  Dit zou in de loop van 2013 nog operationeel worden, beheerder is ‘agentschap voor Facilitair Management’. De nieuwe bestuursploeg gaat dit controleren of zij hiervan gebruik kunnen maken als raamcontract operationeel is.
Er is een raamcontact IP-telefonie 2009, maar niet voor lokale besturen.

Het vorige  gemeentebestuur o.l.v. deze man liet ettelijke kansen om kosten te besparen liggen
Het vorige gemeentebestuur o.l.v. deze man liet ettelijke kansen om kosten te besparen liggen

Er is een raamcontract spraak en datacommunicatie anno 2009, de periode is verlopen, helaas heeft de vorige bestuursploeg hiervan geen gebruik van gemaakt.
Er is een raamcontract telecomcontract 2011, van Mobistar. Dit bestaat uit 2 delen, vaste telefonie en mobile spraaktelefonie, helaas heeft de vorige bestuursploeg hiervan geen gebruik van gemaakt.. We gaan dit nog bekijken of dit nog van toepassing is voor nieuwe bestuursploeg, dit in functie van ons toekomstige plannen.”

Telecommunicatie in Hove

Er wordt in het voorjaar een project opgestart aangaande telecommunicatie en telefonie. In eerste instantie worden de behoeften van het bestuur vastgelegd. Het is de bedoeling om alle diensten van Hove, zowel gemeente als het OCMW hierbij te betrekken.
In functie van de behoeften, wordt nagegaan op welke wijze het project concreet zal uitgevoerd worden. Het gebruik maken van de raamcontracten van de Vlaamse gemeenschap zal hier deel van uitmaken. Het is inderdaad tijd- en energiebesparend als men hiervan gebruik kan maken. Weliswaar moet er nagekeken worden in hoeverre de raamcontracten van de Vlaamse gemeenschap de behoeften afdekken en deze een kostenbesparende invloed hebben.

Schepen Bart Van Couwenbergh wil de gemeentediensten goedkoper laten werken
Schepen Bart Van Couwenbergh wil de gemeentediensten goedkoper laten werken

Anderzijds dient er rekening gehouden te worden met de ruggengraat van de communicatie zijnde het glasvezelnetwerk waarvoor al tijdens de vorige legislatuur een embryonale aanzet werd gegeven en die verder dient uitgewerkt te worden.
Het is dan ook belangrijk dat het project met de diverse elementen rekening houdt zodat Hove op termijn over een efficiënt communicatieplatform kan beschikken dat ten dienste staat van de burgers van Hove alsook van de gehele administratie
“ aldus schepen Bart Van Couwenbergh.