21 april 2013 – korfbal nationale competitie senioren hoofdklasse 2:
Hove 1 – Ekerse 1 = 13 – 9

Het was erop of eronder. Het belang van deze wedstrijd uitte zich in enorme zenuwachtigheid bij onze senioren. Won Ekerse dan was de degradatie naar Hoofdklasse 3 bijna niet meer te vermijden. Won Hove dan nam het een serieuze optie voor het behoud in Hoofdklasse 2. De zenuwenoorlog werd gewonnen door onze Hovese fanions en dit kon uiteindelijk de pret niet meer bederven.

well doneDe historiek van dit niet te benijden klassement zat hem in de met pech overladen voorronde (blessures). In die periode werd vooralsnog geen enkele wedstrijd gewonnen. We kwamen sterker uit de zaalperiode waar de titel glansrijk behaald werd en alhoewel  we op papier nog niet zeker zijn van het behoud voelen we aan dat onze eerste ploeg nu sterk genoeg is om deze penibele situatie te overleven.

Gezien onze reserveploeg ook stilaan op toerental komt worden ook daar wat puntjes gesprokkelt en dat geeft dan weer hoop voor de verdere toekomst van de club en tegelijk op een stevige (reserve)bank voor de eerste ploeg.

 

Vers van de pers:

Door de uit-overwinning van 28 april 2013 op het terrein van tegenstander Aalst (7-12) krijgt Hove het behoud in Hoofdklasse 2 en een boost in de goede richting.

Met nog slechts 2 wedstrijden voor de boeg kan het laatst geklasseerde Ekeren zich eigenlijk niet meer redden en zal Hove volgend seizoen zowel in de zaal als op het veld in Hoofdklasse 2 aantreden.

Een geweldig resultaat voor een geweldige ploeg waarvoor een driewerf hoera en een welverdiende proficiat! Weer eens een ‘wauw’ moment in de geschiedenis van onze club.

 

Daniëlle Ruts
Daniëlle Ruts

Rechtzetting vorig artikel in de gazet van hove:

Hovenaar Daniëlle Ruts (verf-ateljeeke – Mechelsesteenweg) is de kersverse Bondsvoorzitter van de Koninklijke Belgische Korfbalbond.

Een dikke proficiat aan haar adres en aan dat van haar echtgenoot (André Mertens) die ook heel wat in de pap te brokken heeft binnen het korfbalwereldje. Wat mij betreft een hele eer voor onze gemeente Hove.

Informatie: hove@korfbal.bewww.hovekorfbal.be

Reporter van dienst: Roger VH